Gå til sidens hovedinnhold

Strømbrudd i Trysil - folk satt fast i skiheisen

Klokken 12.00 i dag gikk strømmen i hele Trysil. Eidsiva Nett opplyser at totalt 11.930 kunder var uten strøm en snau time senere. Klokken 13.42 er antallet nede i 2.226.

Strømstansen rammet umiddelbart også skiheisene i Trysilfjellet, men Skistar opplyser nå at de har kontroll på situasjonen.

Driftsleder Jan Linstad i Skistar Trysil opplyser overfor Østlendingen at de har dieselaggregater, slik at de får folk ned fra heisene.

– Vi har kontroll på situasjonen, sier han i en kort kommentar til avisen søndag ettermiddag.

Skisenter stengt

Nettavisen har pratet med Jan Stobbe fra Fredrikstad som er på skiferie ved senteret. Han kan fortelle at de har forlatt Skistar sitt anlegg:

– Vi fikk beskjed om at det ville være stengt ut dagen. Nå er vi tilbake på hytta, og her er det også helt mørkt.

Klokken 13.08 er strømmen tilbake hos ham, forteller han.

Han bekrefter at folk satt fast i heisen på et tidspunkt.

– De har jo nødprosedyrer for dette.

En annen Nettavisen-tipser på mail rapporterte om «dårlig stemning» ved skianlegget, og at hele bygda var mørklagt.

Jobber med å finne feilen

Årsaken til strømbruddet er så langt ikke kjent, men Eidsiva Nett opplyste i 13-tiden at de jobbet intenst med å få strømmen tilbake.

– Det er en feil på regionalnettlinja inn til Trysil og Engerdal. Det er hovedlinja som fører strøm inn til de to kommunene. Utfallet berører dermed kunder i begge kommuner. Vi har ekstra beredskap og folk som jobber med å finne feilen og ikke minst utbedre den – så raskt som overhodet mulig, sa kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Nett, Cecilie Gregersen til Østlendingen.

Kommentarer til denne saken