*Nettavisen* Nyheter.

Strømbrudd på Haukeland sykehus

MISTET STRØMMEN: Haukeland universitetssykehus i Bergen ble onsdag morgen rammet av strømbrudd etter uværet. Foto: (Google Maps)

Flere steder i Hordaland ble rammet av strømbrudd på grunn av uvær onsdag morgen, blant annet Haukeland sykehus. Vinden er økende.

30.12.15 11:54

Ifølge Bergensavisen mistet sykehuset strømmen klokka 07.47. De var uten strøm en periode, før de ble koblet inn på en reserveforsyning klokken 08.10. Deretter forsvant strømmen igjen. Da mistet de strømmen i ti nye minutter, følge avisa.

SISTE: Deler av taket blåste av på boligblokk i Bergen

Klokken 08.50 opplyser kommunikasjonsavdelingen på Haukeland til avisa at de har strøm, men at de ikke vet noe mer om omfanget av strømbruddet.

På sykehuset gikk ansatte rundt med lommelykter, skriver Bergens Tidende på nett.

Deler av Bergen opplevde at strømmen forsvant onsdag morgen.

Nærmere 4000 husstander var uten strøm i Bergen i morgentimene.

- I Bergen og på Haukeland sykehus har nå alle fått strømmen tilbake, sier kommunikasjonssjef i BKK Kristin Øystese til NTB.

På Seim i Nordhordland vil strømmen trolig være tilbake om kort tid, ifølge BKK.

Se de siste statusoppdateringene om feil i strømnettet hos BKK her.

Det skal også være feil på store deler av strømnettet i Nordhordland, melder NTB.

Det er økende vind langs kysten av Hordaland. Hordaland politidistrikt har fått flere meldinger om veltede trær, og politiet oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander.

Klikk på bildet for å forstørre.

STRØMMEN TILBAKE: Klokken 0850 opplyste kommunikasjonsavdelingen på Haukeland til BA at de har strøm, men at de ikke vet noe mer om omfanget av strømbruddet. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Garasjetak tatt av vinden

- Vi har akkurat fått melding om et garasjetak som har løsnet og knust en bil på ferden på Vognstølen på Landås, sier operasjonsleder Terje Magnussen til Nettavisen klokka 09.05.

- Brannvesenet er på vei til stedet. Det er ingen personskader, men det var fare for at taket skulle fly videre. Det er økende vind, og det er en del meldinger om veltede trær på veiene, sier han.

Stengte veier

Riksvei 13 over Vikafjellet mellom Hordaland og Sogn og Fjordane er stengt på grunn av uvær og blir ikke åpnet i dag, melder Statens vegvesen.

Også riksvei 52 over Hemsedalsfjellet mellom Sogn og Fjordane og Buskerud er stengt på grunn av uvær, meldes det klokka 07.29.

E6 over Dovrefjell mellom Sør-Trøndelag og Oppland er åpnet for trafikk igjen etter uværet, melder Statens vegvesen klokka 08. Veien var stengt mellom Dombås bom og Grønnbakken bom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.