*Nettavisen* Nyheter.

Strømmen gikk på Sunnmøre

RAMMET: Statsminister Erna Solberg var midt under festmiddagen etter dåpen til etterretningstjenestens nye skip Marjata ved Vard Langsten da strømmen gikk. Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke (NTB scanpix)

Lyset gikk for Erna Solberg og nærmere 80.000 andre nordmenn.

06.12.14 22:01

Ålesund (NTB): «Festmiddag under stort strømbrudd på Sunnmøre. En ropert er allerede fremskaffet til talerne» tvitret Erna Solberg under en festmiddag på Sunnmøre. Statsministeren hadde lørdag deltatt på dåpen til døper etterretningstjenestens nye skip Marjata ved Vard Langsten, og var midt i middagen da strømmen gikk.

Siste: Ved 21.30 tiden fikk de fleste på Sunnmøre tilbake strømmen.

Strømbruddet skjedde i 19.30-tiden. Innbyggere fra Romsdalsfjorden til fylkesgrensa i Sogn og Fjordane ble berørt, opplyser kraftselskapet Mørenett.

– Det er en feil i hovednettet mellom Sunndalsøra og Ørskog som har ført til strømbruddet. Vi har forsøkt å koble det opp igjen, men det falt ut på ny. Nå er vi i ferd med å koble opp reservenettet, sa divisjonsleder i Mørenett, Peter W. Kirkebø til NTB i 20.30-tiden lørdag kveld.

Beklager ulemper

– Reservenettet har noe lavere kapasitet, men vi forventer at det skal gå bra. Ålesund fikk strømmen tilbake for få minutter siden, sa han.

Ifølge Statnett som eier kraftlinjen, ligger feilen i 420 kv-ledningen mellom Vikalandet og Ørskog.

– Det jobbes for å gjenopprette strømforsyningen, og vi beklager de ulemper dette medfører, sier selskapet i en pressemelding.

– Folk får tak i oss

Operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Kenneth Sæthre, sa politiets beredskap var som vanlig.

– Det er mørkt og ubehagelig for folk. Telefonlinjene våre fungerer som normalt, og folk får tak i oss. Det er det viktigste, sa han til NTB.

– Vi har ikke fått meldinger om problemer på grunn av strømnettet.

I Parken Kulturhus måtte Bjørn Eidsvåg gi seg på scenen da strømmen gikk. Eidsvåg fortsatte litt akustisk før han takket for seg.

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.