Strømmen på Sunnmøre på vei tilbake

Foto: (SCANPIX)

Flere tusen husstander på Sunnmøre mistet søndag kveld strømmen. Natt til mandag hadde de fleste fått strømmen tilbake.

– Det er spenning på alle våre ledninger, men det vil ta tid å bringe denne forsyningen ut til alle husstandene igjen, sier Irene Meldal i Statnett til NRK ifølge NTB.

På grunn av ventet uvær kan strømtilgangen bli forsinket enkelte steder. Strømmen forsvant i 22.30-tiden, ifølge nettselskapet Tafjord Kraft. Strømmen gikk også på Åndalsnes i Romsdal, på Vestnes og i Molde.

Mange rammet

Årsaken er utfall på en av Statnetts forsyningslinjer inn til distriktet fra nord, opplyser informasjonssjef Kari Løken i Tafjord Kraft.

– I utgangspunktet er hele Sunnmøre og deler av Romsdal berørt. Vi har fått beskjed om at vi ikke vil få strøm verken fra nord eller sør og blir derfor nødt til å bygge opp vår egen produksjon for å dekke behovet. Det bør gå greit for oss å fikse denne situasjonen, men det tar tid å bygge opp produksjonen. Alle skal kunne få strømmen tilbake i løpet av natten, men jeg tør ikke love noe på grunn av det varslede uværet i natt, sier hun til NTB.

Det var en strømlinje mellom Fræna og Sunndalsøra som falt ut mellom klokken 22.20 og 22.35 søndag kveld. Samtidig var en annen strømlinje ute for revisjon. Dette førte til at mye strømforbruk falt ut, opplyser Statnett til Sunnmørsposten. Statnett vet foreløpig ikke årsaken til strømbruddet.

Utfordrende uvær

Ifølge Løken i Tafjord Kraft har deler av områdene fått strømmen tilbake, men full oversikt har hun ikke. Informasjonssjefen kjenner ikke til hvor mange husstander som har vært berørt av feilen. Det er varslet mellom full og sterk storm i Møre og Romsdal natt til mandag og vindkast på mellom 25 og 30 sekundmeter.

– Vi kommer til å være ekstra på vakt utover, spesielt fordi vi må dekke strømforsyningen ved egen produksjon. Da vil vi ikke ha noen reserve dersom nye strømbrudd skulle skje på grunn av været, sier Løken.

Sent søndag kveld var Giske kommune en av kommunene som fikk strømmen tilbake.

På Twitter opplyste Sunnmøre politidistrikt at fasttelefonen deres falt ned på grunn av strømstansen, noe som førte til at anrop til politidistriktet ble besvart av nabodistriktet Nordmøre og Romsdal. Nødlinjen var ikke berørt av dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag