RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strompdal om oljeprisen

Sist oppdatert:
ABG Sundal Colliers aksjestrateg Ivar Strompdal mener oljeprisen både kan falle til 30 dollar fatet og stige til 100 dollar fatet. Les hvorfor her
Oljeprisen prøver seg i skrivende stund på 60 dollar fatet, hjulpet av en eksplosjonsartet brann ved et raffineri i Texas. I et intervju med Finansavisen spår imidlertid Ivar Strompdal, aksjestrateg i ABG Sundal Collier, at oljeprisen både kan stige til 100 dollar fatet og falle til 30 dollar fatet.

Uansett hvor oljeprisen går er i alle fall en ting sikkert: det vil ha stor betydning for Oslo Børs.

- Den store risikoen for markedet er utviklingen i tilbud og etterspørsel etter olje. Hittil i år er det levert akkurat til å dekke etterspørselen, men dersom lagrene stiger utover høsten kan vi fort se oljeprisen ned mot 30 dollar. Det er klart dette vil ha en kortsiktig negativ effekt for de store likvide selskapene på Oslo Børs. Internasjonalt vil det kunne trigge økt produksjonsvekst, sier Strompdal til Finansavisen.

Men Strompdal ser også for seg at oljemarkedet kan komme i en skvis med ganske andre utslag.

- Hvis vi derimot får en skvis i oljemarkedet, ser jeg ikke bort i fra at prisen på olje bikker 100 dollar. Det vil i så fall få fatale konsekvenser for den økonomiske veksten internasjonalt, mener Strompdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere