*Nettavisen* Nyheter.

Strømregningen avslørte gartnerens cannabisfarm

Foto: Roar Grønstad (Romerikes Blad)

«Investorgruppe» holdt gartnerens cannabis-plantasje gående i årevis.

13.06.10 15:30

Den 48 år gamle gartneren fra Oslo leide boligen i Nittedal og ble til slutt avslørt av skyhøye strømregninger, skriver Romerikes Blad.

- Han ankom boligen da en politipatrulje hadde vakthold på eiendommen. Han ble pågrepet inne på adressen, sier politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt.

I politiavhør har 48-åringen fortalt at han hadde en større investorgruppe bak seg. Disse skal ha betalt mannen for å dyrke fram cannabis til marihuanabruk.

Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal han imidlertid ha nektet å navngi disse personene. Nå har politiet startet jakten på investorene.

Høyt strømforbruk
I 2007 leide han boligen med tanke på å dyrke fram cannabis. Da han ble tatt, hadde han rundt 400 planter inne i huset.

Det var tips som førte til at politiet avslørte cannabisplantasjen. Onsdag denne uka slo de til.

- Tipseren reagerte på at alle vinduene var tildekket med svart plast, sier Yli.

Politiet har også fått opplysninger om unormalt høyt strømforbruk i boligen.

Da den første patruljebilen ble sendt til plantasjen, luktet også politibetjentene cannabis. Dermed mente politiet de hadde skjellig grunn til mistanke, og ransaket huset.

- Det er et profesjonelt preg på plantasjen. Han har brukt kullfiltre mot lukta, og det er et stort anlegg med lamper, sier Yli.

- Kun utgifter
Oslo-mannen har selv hevdet at han ikke har tjent på plantasjen, men kun hatt utgifter. Det er en forklaring politiet ikke tror på.

En plante kan nemlig i teorien gi 100 gram ferdig marihuana. Selv om politiet tar utgangspunkt i det halve, så vil 400 planter kunne gi 20 kilo. Bruker man cannabis til marihuanadyrking, så kan man imidlertid kun bruke hunnplanten.

- Etterforskningen vil vise hvor vellykket denne plantasjen var. Vi vil prøve å få klarert kvantumet han kan ha dyrket fram i varetektsperioden. Det kan ha betydning for straffen. Slik sett er det også usikkert hva han har hatt i profitt, for disse pengene går ikke inn på noen bankkonto, sier Yli.

Ifølge skattelistene, er mannen oppført med en inntekt på 39.599 kroner.

Les flere saker på Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.