Det skriver Dagens Næringsliv.

Natt til torsdag sendte selskapet ut et brev til sine kunder med en lenke til nye avtalevilkår.

SISTE: Nå varsler Forbrukertilsynet millionbot mot strømselskapet. Les mer her.

Ber om kundenes strømstøtte

Der kommer det fram at Tinde Energi fra nyttår av, vil kreve å få utbetalt den statlige strømstøtten som kunder med fastprisavtale måtte få.

I dokumentet står det:

«Der sikringsprisen er lavere enn terskelen for rett til strømstøtte, vil Tinde i tillegg til avtalte sikringspris fakturere et beløp tilsvarende den statlige strømstøtten.»

Det vil si at kunder med en fastprisavtale på under 70 øre per kilowattime, og med rett på statlig strømstøtte, må betale denne strømstøtten til selskapet, skriver DN.

Forbrukertilsynet på saken

Forbrukertilsynet sier til avisen at de nå jobber med å følge opp saken:

– Det er ikke lov å endre prisen på inngåtte fastprisavtaler. Derfor jobber vi nå med saken, og vi kommer til å følge opp dette forholdet med Tinde Energi i løpet av kort tid. Vi har også informert RME (Reguleringsmyndigheten for energi) om endringen Tinde Energi har gjort i vilkårene, sier Tonje H. Drevland, underdirektør i tilsynet, i en e-post til avisen.

Hun poengterer at forbrukere som fremover mottar faktura med krav om å betale strømstøtten de mottar til sitt strømselskap, ikke bør betale:

– Det er man ikke forpliktet til å gjøre, sier hun.

Strømselskapets eier Raymond Henriksen, har ikke besvart DNs spørsmål om saken.

Omstridt selskap

Nettavisen har tidligere omtalt hvordan Tinde Energi i 2021 fikk 33 klager mot seg i forbrukerrådet, knyttet til varianter av variabelpris-avtaler og forvaltningspris.

Også i år har klagene hopet seg opp mot selskapet, som Nettavisen tidligere har omtalt via Østlands-Posten.

I høst har selskapet, ifølge DN, fått fire dommer mot seg i tingretten og lagmannsretten, der kunder har mistet maksprisavtaler på strøm. Tinde Energi har tapt alle sakene.