Gå til sidens hovedinnhold

Stropp sentral i Sigrid-saken

Stropp fra Biltema kan knytte den 64-årige siktede til drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Stroppen som ble brukt til å feste plasten Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble pakket inn i skal stamme fra den siktede 64-åringens verksted. Det hevder kilder TV 2 skal ha snakket med.

Dermed er stroppen, som er av samme type som selges på Biltema, svært sentral med tanke på å knytte 64-åringen til drapet på 16-åringen.

- Kan ta måneder
Kanalen hevder også at den 37 år gamle siktede ofte skal ha vært innom Biltema-forretningen i Breivika i Ålesund.

Tidligere mandag ble det klart at det kan ta måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar, og inntil da er politiet ytterst sparsomme med opplysninger.

- Vi vil ikke gå ut med dødsårsaken på lenge. Det sitter to mann i varetekt, og vi kan ikke gå ut med fakta om de opplysningene vi har før vi har tatt etterforskningen mange skritt videre, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid til Nettavisen mandag.

Politiet har så langt bare foretatt innledende avhør av de siktede. Denne uken planlegger politiet nye avhør, opplyste Metlid mandag.

Gikk til riksavis med mistanke
64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, sier imidlertid til NRK at det eneste som knytter 64-åringen til saken er at han mistenkte at den 37-årige medsiktede var involvert. 64-åringen tok, som kjent bilder av 37-åringens bil, og skal ha vurdert å gå til politiet med mistankene sine. I stedet valgte han å kontakte en riksavis.

Sigmond vil imidlertid ikke si noe om når han tok bildene eller når han kontaktet avisen.

En 37 år gammel mann fra Ålesund og en 64 år gammel mann fra Vestby ble torsdag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud og er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap. Begge fastholder at de er uskyldige.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til 5. august. Hun var den natten på vei fra en venninne til sitt hjem Østensjø i Oslo. Tirsdag 4. september ble hun funnet drept i et skogholt i Oppegård kommune.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken