RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større optimisme hos husholdningene

Sist oppdatert:
Optimismen til husholdningene har økt siden november, og ligger nå på et høyt nivå. Det viser Forventningsbarometeret i februar
- Den økende optimismen er som ventet, og skyldes rekordlave renter og bedre utsikter for landets økonomi. Dette vil bidra til større forbruk, men vi tror ikke at privat konsum vil stige til et uansvarlig nivå på kort sikt. Mange husholdninger er nøkterne, og benytter rentegevinsten også til nedbetaling av lån og annen sparing, sier Arne Hyttnes, adm. direktør i Sparebankforeningen.

Forventningsbarometeret måler husholdningenes forventninger til egen økonomi og til landets økonomi og er et samarbeid mellom Sparebankforeningen, Økonomisk Rapport og TNS Gallup.

I en melding skriver Hyttnes at sammenlignet med forrige måling i november er det særlig to forhold som har endret seg. Det er mange flere som nå mener at tidspunktet er gunstig for å foreta større innkjøp til huset. Dessuten er det stadig flere som mener at det har gått bedre for landets økonomi det siste året.

- Den største optimismen er i gruppen 30 til 44 år. Forklaringen er at disse har høye lån, og derfor er det de som i størst grad får glede av det lave rentenivået, sier Hyttnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere