RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større potensial i Norge enn USA

Sist oppdatert:
Sjefstrateg Peter Hermanrud (bildet) i First Securities tror det norske aksjemarkedet vil fortsette oppover i andre halvår, men påpeker at det fortsatt er usikkert om verdensøkonomien har snudd
iMarkedet vil i en serie artikler intervjue sentrale finansfolk for å høre deres mening om utviklingen i finansmarkedene fremover. Femtemann ut er sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities.

- Jeg tror det skal videre opp, sier Hermanrud til iMarkedet, men fremhever også at oppgangen nok ikke blir like kraftig som i første halvår.

Hermanrud mener det er større potensial for fortsatt sterk oppgang i Norge enn i USA i andre halvår dersom makrotallene som kommer fremover er bra. På den annen side har Norge vært uvanlig sterkt mot utlandet helt i det siste, noe som kan bety at vi får en liten pustepause nå.

- Jeg tror finans kan overraske litt, sier Hermanrud om hvilke sektorer som ser bra ut på Oslo Børs fremover.

I tillegg trekkes Materials, Telecommunication og Consumer Discretionary frem, sektorer som alle er posisjonert for et økonomisk oppsving og som Hermanrud mener er OK priset.

- Skal jeg trekke frem en aksje nevner jeg Komplett. Det er en aksje som kan få sterk inntjeningsvekst i mange år fremover men som ikke priser inn mer enn det selskapet tjener i år, mener Hermanrud.

Han understreker at risikoen i aksjen er relativt høy, men at dette mer enn oppveies av oppsiden dersom selskapet klarer å opprettholde veksten og lykkes med satsingen i Sverige.


Les mandagens intervju med analysesjef Stig Myrseth i Orion Analyse her:
- Markedet kommer til å gå videre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere