RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større sjanse for sentrums-bøter

Sist oppdatert:
Parkeringsselskapet kommer ikke til å nedbemanne, selv om det forsvinner 500 parkeringsplasser i sentrum. Sjansen er desto større for å få bot.

Du er kanskje en av de som i dag tar sjansen på en feilparkering i stedet for å sette bilen i et parkeringshus? Om du ikke har tenkt deg om før, så bør du i alle fall gjøre det nå. Flere plasser har alt forsvunnet og enda flere skal det bli.

- Vi har ingen planer om å nedbemanne, selv om det forsvinner parkeringsplasser fra sentrum, sier seksjonsleder på parkeringsavdelingen til Bergen parkeringsselskap, Arvid Heggestad, til iBergen.no.

Rundt 500 parkeringsplasser forsvinner fra sentrumsgatenede de nærmeste månedene. Håpet er at folk kommer til å parkere i parkeringshusene. Men Heggestad er ikke like sikker, og har intensjoner om å beholde sine 32 betjenter på lønningslisten i lang tid fremover.

- Vi håper selvsagt å få mindre å gjøre på, men jeg tror nok ikke det kommer til å skje. Vi har tenkt tanken om bemanningssituasjonen, men foreløpig kommer vi ikke til å gjøre noe. Så får vi heller se om vi må justere underveis, sier han til iBergen.no.

Regner med gambling
Heggestad har vært ute en vinterdag før og ser ikke bort i fra at det vil bli en del gambling i sentrumsgatene fremover.

- Derfor ser jeg for meg at vi kommer til å skjerpe overvåkningen av sentrum. Vi kan selvsagt ikke med sikkerhet si at det kommer til å skje, men færre avgiftsplasser kan fort føre til at folk feilparkerer mer.

Ikke over natten
Fjerningen av parkeringsplassene i sentrum, er ikke gjort i en håndvending. Heggestad regner med at det fort kan bli vår i luften før noe konkret skjer.

- Nå skal det detaljplanlegges, så skal det etableres nye soneplasser, jobbes med skiltplaner og fysisk skiltes. Deretter skal det politisk behandles igjen. Så vi snakker nok om noen måneder før alt er på plass

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere