RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større Statoil-jobb for Aker Kværner

Sist oppdatert:
Arbeidet Aker Stord skal utføre på en module til Kristin-feltet, blir langt større enn Statoil og Inge K. Hansen har opplyst. Arbeidet kommer fordi spanske Dragados ikke holdt fristene
Tidligere ble prisen satt til 85 millioner kroner, men nye opplysninger viser at ekstraarbeidet vil koste mellom 300 og 400 millioner kroner, ifølge NRK.

Aker Stord overtar arbeidet fordi det spanske verftet DragAdos ikke ble ferdig tidsnok. Det var kontroversielt da Statoil i sin tid ga oppdraget til Dragados. Samtidig hevdet Statoil-ledelsen at norsk industri ikke var konkurransedyktig.

Tidligere denne måneden innrømmet Statoil at Dragados ikke klarte tidsfristen, og derfor skulle modulen slepes til Aker Stord for ferdiggjøring. Da ble det opplyst at dette ville koste 85 millioner kroner.

- Dette begynner å likne en skandale både økonomisk og industripolitisk. Man har tapt hundrevis av norske arbeidsplasser fordi det skulle være så mye billigere å dra til Spania, og så viser det seg alt i alt at det blir dyrere, sier konserntillitsvalgt Atle Tranøy i Aker Kværner til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere