RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større tap for Røkke (Ny)

Sist oppdatert:
En domsstol i den amerikanske delstaten Nevada har økt erstatningssummen som Aker Kværner og Kjell Inge Røkke må betale gruveselskapet Equatorial Mining med 20 millioner dollar, eller 150 millioner kroner
Nytt: Kommentarer fra Aker Kværner

Tidligere i sommer ble det i en foreløpig dom meldt at Kværner skulle betale 137 millioner dollar i erstatning til Equatorial Mining i saken som går tilbake til 1996.

Men i dommen som ble formelt avsagt på fredag er Kværner dømt til å betale en erstatning på 157 millioner dollar i forbindelse med arbeidet med koppergruven Tonopah i Nevada.

Det som har skjedd nylig er at dommeren har kommet med uttalelser rundt renter og omkostninger, opplyser informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner til iMarkedet tirsdag.

- Det har kommet en klargjøring fra dommeren på dette. Dommeren har ikke avsluttet i første rettsinstans. Hvis vi ikke når frem vil vi anke, sier Drangeid.

Drangeid sier videre til iMarkedet at meldingen om Equatorial-saken i juli nevnte at saksomkostninger og renter ville komme i tillegg, men at disse beløpene ikke var tallfestet da.

- Det er ikke substansielt nytt i dette i forhold til det som kom frem i juli, sier Drangeid til iMarkedet.

Aker Kværner risikerer nå å måtte dekke saksomkostninger for inntil 10 millioner dollar i forbindelse med saken. Avgjørelsen om saksomkostningene er ventet å falle 3. september.

Bakgrunnen for saken er at Kværner i desember 1996 tok på seg å utrede lønnsomheten i å bygge ut koppergruven Tonopah. Arbeidet konkluderte med at en utbygging ville være lønnsom for Equatorial, men resultatene viste seg senere å være gale. Gruven har vært stengt siden juli 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere