RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større tap i Opera

Sist oppdatert:
Opera øker underskuddet i første kvartal, men melder om bedre tider fremover. Sjekk resultatet og utsiktene her
Opera Software leverte en omsetning på 27,96 millioner kroner i første kvartal mot 21,m7 millioner kroner samme periode i fjor. Men om omsetningen økte – så skøyt også kostandene i taket.

Selskapets kostnader steg til 33,54 millioner kroner i første kvartal fra 25,5 millioner kroner samme kvartal året før.

Opera fikk et resultat før skatt og finans på minus 5,58 millioner kroner i første kvartal mot et minus på 3,76 millioner kroner samme kvartal i fjor. Resultat før skatt endte på minus 4,7 millioner kroner i første kvartal i år mot et minusresultat på 2,62 millioner kroner i fjor.

Inntekter fra "internet devices" beløp seg til 21,6 millioner kroner i første kvartal – og det var denne delen som steg mest opp fra 14,7 millioner kroner i første kvartal i fjor. 'Desktop Products' falt til 6,4 millioner kroner fra 7 millioner kroner i fjor.

Sistnevnte innbefatter selskapets nettleser, mens førstnevnte innebefatter nettlesere til mobiltelefoner.

Antallet telefoner med Opera programvare økte til 3 millioner i fjerde kvartal i fjor, i forhold til 1,4 millioner samme periode året før.

I meldingen skriver selskapet at de venter sterk øking i inntektene i 2005, ettersom flere og flere mobiltelefoner med Opera sin programvare kommer ut i markedet – og selskapet bemerker at deres konkurransemessige situasjon er sterkere enn samme periode i fjor.

De forventer uansett den samme veksttakten på utgiftene og kostnadene som i 2004, som en konsekvens av en mer kundedrevet organisasjonsmessig vekst i 2005. Men veksten i inntektene forventes først å komme i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere