RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Største Vista-oppgradering klar

Sist oppdatert:
Den første store oppgraderingen av Windows Vista er nå endelig klar. Last ned i dag!

Det begynner å bli lenge siden Microsoft annonserte at den store Service Pack 1-oppgraderingen til Windows Vista var ferdig utviklet, men så har det vært stille. Det viste seg nemlig at pakken ikke var så feilfri som selskapet hadde trodd, og har derfor holdt oppgraderingen tilbake et par uke ekstra i forhold til tidligere annonsert.

Endelig er den klar
Nå er derimot den første, store oppgraderingen av Windows Vista klar for nedlasting, både gjennom Windows Update på datamaskinen din, og gjennom å laste ned oppgraderingen fra Microsofts hjemmesider.

I første omgang er det bare de med engelsk, fransk, spansk, tysk og japansk utgave av operativsystemet som får gleden av oppgraderingen. De som har norsk utgave må nok enda vente noen uker. En offisiell dato er ikke satt, men april er et hett tips.

Bedre ytelse
Som vi har nevnt tidligere er det ikke de store funksjonsendringene som blir introdusert med Service Pack 1. Det Microsoft først og fremst har forsøkt å gjøre er å forbedre en del ytelsesproblemer som systemet har hatt, samt å bedre sikkerheten enda noen hakk.

Enkelte brukere vil for øvrig oppleve at Service Pack 1 ikke vil la seg installere. Årsaken er at pakken har vist seg å ha kompabilitetsproblemer med enkelte drivere. Det meste vil løse seg med oppdatering av drivere, men en liste av blokkerte systemer finner du her.

- Ekstremt fornøyd
På sin offisielle Vista-blogg skriver Microsoft følgende:

- Vi er ekstremt fornøyd med Windows Vista SP1 og de fordelene det tilbyr våre kunder, og vi ser frem til å høre dine tilbakemeldinger om din opplevelse.

Frustrasjon og glede kan du lufte rett i deres blogg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere