Gå til sidens hovedinnhold

Stryk for Gambak-Fleischer

Den tidligere fondsstjernen Jan Eiler Fleischers Gambak-fond får nå den dårligste karakteren på skalaen til analysefirmaet Morningstar. - Jeg kommer tilbake, lover Fleischer

iMarkedet har en egen fondstjeneste i samarbeid med Morningstar. Her finner du nyheter og masse informasjon om ulike fond:

iMarkedets fondsside

I den siste oppdateringen av Morningstars rangering av norske aksjefond fremgår det at Gambak nå kuttes fra to til bunnkarakteren, som er én stjerne.Gambak-fondet var tidligere blant dem som scoret best, både målt i ren avkastning og i Morningstars rangeringer, som også tar hensyn til risiko. Men fondet har de siste par årene gått på den ene smellen etter den andre, sist på Tandberg, og har dårligst utvikling av alle norske aksjefond hittil i år.- Dette var jo leit, men jeg kommer tilbake, sier Fleischer til iMarkedet.Fleicher påpeker at Gambak er et "stockpickerfond", altså et fond som velger sine investeringer uten å vekte seg nær markedet som sådan. I tillegg svinger fondet tradisjonelt mer enn børsen, noe som har rammet det hardt de sist to årene.- Vi er et fond som er avhengig av at børsen går opp, det tror jeg nok det er riktig å si, mener Gambak.Gambak har investert i flere teknologiselskaper, og Fleischer sier det har tatt mye lengre tid enn han hadde trodd å få ut potensialet i mange av disse aksjene.- Men for meg å flykte inn i "safe" aksjer når jeg tror på markedet fremover, det orker jeg ikke, sier Jan Eiler Fleischer i Gambak til iMarkedet.Også det andre aksjefondet til Gambak Fondsforvaltning, Gambak Kapital, kuttes med en stjerne, fra fire til tre. Dette fondet forvalters av Gudbrand Brandrud.Andre fond som får svakere stjerneglans er ABIF Aktiv, Avanse Navigator og DnB 20.Følgende fond forbedrer sin karakter: DnB 2020 og KLP Aksjeinvest.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget