RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fatema Al-Musawi (Ap) vil at homofile i Norge skal kunne gifte seg både i kirker og moskeer.
Fatema Al-Musawi (Ap) vil at homofile i Norge skal kunne gifte seg både i kirker og moskeer. Foto: Annika Bohnenblust

Støtter homofiles rettigheter - blir kalt dårlig muslim

Sist oppdatert:
Etter at Fatema Al-Musawi (19) viste sin støtte til homofile, har beskyldningene og hatmeldingene haglet.

I forrige uke tok Fatema Al-Musawi til orde for homofiles rettigheter i Aftenposten. Al-Musawi har nære venner som er homofile og bifile, og for henne er like rettigheter en viktig kampsak.

«Å elske er en menneskerett, og dermed bør vi i Norge tillate at homofile kan vie seg, både i kirker og moskeer. Vi bør komme frem som gode eksempler for andre land og presse dem til å forbedre rettighetene til alle», skrev Al-Musawi.

Disse ordene har provosert mange i det muslimske miljøet som mener hun kun skrev innlegget for å bli akseptert av det norske samfunnet.

- Jeg har fått en del hat. Folk skriver blant annet at Gud aldri vil akseptere meg, at samfunnet ikke vil godta meg, at jeg er en uviten liten jævel som burde forlate islam og at jeg burde ta av meg sjalet, sier Al-Musawi.

Disse meldingene provoserer, men hun blir ikke lei seg.

- En av regelene i islam er at man aldri skal dømme hverandre, at bare gud kan dømme deg.

- De ringer faren min

Al-Musawi, som er en av Arbeiderpartiets kandidater til bydelsutvalget i Alna, skrev også i innlegget at mange bruker religionen sin som et skjold og som et motargument mot homofili.

«Jeg, derimot, bruker Gud og hans ord litt annerledes. Hvis Gud er den som skapte oss slik, hvorfor kan vi ikke bare få være slik? Altså, hvorfor skal de ha færre rettigheter enn meg fordi de elsker en av samme kjønn?»

Dette har gjort at venner og bekjente har ringt faren til Al-Musawi og skjelt han ut.

- Det syns jeg er kjipt. Spesielt når de sier at dette ikke blir akseptert i moskeen jeg tilhører, at jeg burde skrive en offentlig beklagelse og si at jeg ikke mener det jeg skrev, sier Al-Musawi.

Al-Musawi er født og oppvokst i Norge, men begge foreldrene er fra Irak. Spesielt problematisk er det at faren til Al-Musawi ikke snakker så godt norsk, og har vanskelig for å forstå hva saken dreier seg om.

- Han hører bare på hva folk sier, og folk finner jo på egne historier og sin versjon av saken. Så det eneste han snakker om nå er innlegget mitt og at jeg skal unnskylde meg til hele Norge, sier Al-Musawi.

Hun understreker hvor frustrerende det er for henne selv og moren, som hun får full støtte av. 

- Hun er utrolig modig

Al-Musawi, som jobber som frivillig under Oslo Pride denne uken, får full støtte av Oslo Pride og styreleder Lars Arnesen.

- Jeg syns det er utrolig modig av Fatema å skrive det innlegget. Jeg er utrolig stolt av å ha Fatema som frivillig. Hun er med på å vise at dette er en festival for alle, uavhengig av religion, etnisitet, tilhørighet og legning, sier Arnesen.

Han understreker at Oslo Pride arrangeres for å feire mangfoldet i samfunnet, og er glad for at Al-Musawi tar opp homofiles rettigheter på en måte som viser at det angår alle.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fatema Al-Musawi får støtte av Lars Arnesen som er styreleder i Oslo Pride.


- Det finnes også homofile muslimer, og de vil jo også gifte seg på lik linje med kristne og andre homofile, sier Arnesen.

Men debatten har ikke blitt som Al-Musawi har ønsket.

- Jeg har bare fått kritikk fra muslimer. Ingen kristne har reagert, og på en skala fra en til ti har sakligheten på debatten ligget på rundt tre, sier Al-Musawi.

Dette førte til at hun etter hvert sluttet å svare i kommentarfeltene.

- Men heldigvis har jeg blitt kontaktet av mange andre som vil hjelpe meg å holde debatten i live, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere