RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter Yssens versjon

Sist oppdatert:
LO-sjef Gerd Liv Valla angripes av sine egne.
Mens store deler av nettverket rundt Valla og Ingunn Yssen sitter på gjerdet i den høyprofilerte konfliktsaken, er det enkelte som tør stå frem.

Til Aftenposten sier tidligere nestleder i Norsk Kommuneforbund (Fagforbundet i dag), Gunhild Johansen, at hun ikke er forundret over bråket. Det har kommet mange signaler om at det er interne problemer, men folk tør ikke å stå frem, sier Gunhild Johansen til Aftenposten.

- Jeg har jo hørt fra flere at Gerd Livs lederstil ikke er lett å forholde seg til. Man kan spørre om det er vilje i LO-ledelsen til å løse slike konflikter, eller om folk bare må gå når det blir problemer, sier hun.

Før Valla gikk til topps i LO i 2001, var Johansen del av et tett kvinnenettverk med Valla, leder Turid Lilleheie i NTL og LO-sekretær Rita Lekang. Også tidligere leder Oddrun Remvik i Fellesorganisasjonen var med.

- Jeg er ikke overrasket over at det har oppstått en sånn konflikt. Det som er alvorlig er at LO mangler evne, og først og fremst vilje, til å løse en slik konflikt, sier Remvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere