RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Student tapte 800.000 på ellevill gambling

Foto: Thinkstock.com
Sist oppdatert:
En student tapte 800.000 kroner på over 2000 finansielle veddemål hos meglerhuset CMC Markets.

I november ifjor klaget studenten CMC Markets inn til Norges Fondsmeglerforbunds etiske råd, etter å ha tapt over 800.000 kroner på såkalte CFD-handler. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge dn.no.

CFD (Contract for Difference) er et produkt som speiler den underliggende avkastningen til et annet produkt, som for eksempel aksjer, råvarer, eller indekser. Lånefinansiering gir mulighet til å mangegange gevinsten, men også tapet.

Studenten mener CMC Markets handlet i strid med straffelovens bestemmelse om lykkespill da det lot ham handle, og at marginkontoen han handlet med var i strid med verdipapirhandellovens bestemmelse om god forretningsskikk.

Denne uken ble det klart at klageren ikke får medhold, skriver DN.

- CFD er en form for gambling, ikke langsiktig sparing. Folk liker spenningen og muligheten til å bli rik, men det er en dyr hobby. Flertallet taper på dette, sier Trond Døskeland, førsteamanuensis på Norges Handelshøyskole til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere