Gå til sidens hovedinnhold

- Studentcruiseskipet kan bli hogget opp

Møtet med Oslo havnevesen og byrådet førte ikke fram. Likevel er det er fortsatt håp..

Nettavisen har tidligere skrevet om eiendomsmegler Knut Rickoff Christensen som ønsker å bygge en flytende studentby i Oslo.

- Jeg var i møte på Rådhuset onsdag denne uken, men situasjonen er fortsatt slik at Oslo havn ikke har plass til skipet vi ønsker å kjøpe. Kaiplassen vi har fått tildelt er på 105 meter, mens skipet vårt er 112 meter langt. Dessverre er det ikke så mange slike skip til salgs, så det er ikke bare å finne et litt mindre, sier han.

LES OGSÅ: Studenten Kari bodde to år i campingvogn

Ruter kan bli redningen
Christensens siste håp er at Ruter flytter båttrafikken sin fra Vippetangen til Rådhuskaia. Dette har vært planlagt siden 2009.

- Det står i reguleringsplanen til Ruter at de skal samordne og flytte all båttrafikk til Rådhuskaia i løpet av 2012. Dersom dette skjer åpner det seg nye muligheter for en stor nok kaiplass. Likevel er jeg usikker på om dette vil skje. Ruter har snakket om flyttingen i mange år. Dersom prosessene hales ut for lenge kan vi i verste fall risikere at skipet vi ønsker å kjøpe blir hogget opp. Det har allerede ligget til salgs i et år, sier han.

Informassjonssjef Gry Isberg i Ruter sier til Nettavisen at båttrafikken vil bli flyttet til Rådhuskaia i løpet av 2012.

- Dette har vi jobbet med og ønsket lenge. Båttrafikken vil samordnes og flyttes til Rådhuskaia i løpet av 2012. Vi har en utreder som jobber for fullt med dette prosjektet, sier hun.

- Dersom Ruter holder ord har jeg fortsatt troen på at det kan bli et studentcruiseskip med hybler i Oslo sentrum, sier Christensen.

Bymiljøetaten: - Flere praktiske utfordringer
Direktør Hans Edvardsen i Bymiljøetaten i Oslo Kommune forteller at sakens problem ikke er løst selv om Ruter flytter båtene sine.

- Dersom Ruter flytter er den fysiske begrensningen tatt bort. Det er likevel en del praktiske utfordringer som løses. Lengden på båten, uttrykket langs havna og miljømessige forhold må opp til vurdering. Kaikanten i Oslo er såpass attraktiv for befolkningen at man må være varsom med å gi bort enkelte ttil enkelte grupper. Kaias bruksområde er jo i utgangspunktet ikke ment for boliger, men båttrafikk. Likevel; knappheten på studentboliger i Oslo gjør at vi med interesse ser på kreative forslag som dette, sier han.

Kjenner du studenter som bor utradisjonelt i Norge? Tips oss her

Det planlagte studentcruiseskipet:

* Europas første flytende studentby.
* Leilighetene vil koste mellom 3000 - 8000 kroner i måneden, og størrelsen vil variere fra 12 - 40 kvadrat.
* Skipet skal inneholde badebasseng, soldekk, lesesal og restauranter.
*Skipet vil ha plass til 192 studenter.

Kommentarer til denne saken