*Nettavisen* Nyheter.

Studenten Kari bodde to år i campingvogn

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

- Skyhøye boligpriser tvang meg til å tenke annerledes.

25.08.11 11:30

BOGSTAD CAMPING (Nettavisen): En 1-roms leilighet i Oslo koster i snitt 8245 kroner å leie i måneden. Dette er en økning på over 1000 kroner i måneden, sammenlignet med året før, viser Utleiemeglerens prisstatistikk for juli.

3000 uten bolig
- Det har aldri vært registrert en så høy snittpris på denne type leiligheter. Tilbake i 2007 kunne man greit få tak i en 3-roms leilighet i Oslo for rundt 10.000 kroner. For samme sum i dag får du kun en 2-roms leilighet, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren til Nettavisen.

Samtidig opplyser Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus at over 3000 studenter i Oslo fortsatt står uten bolig.

Dobesøk i 25 minus
Da den svenske studenten Lena Person (30) flyttet til Norge for å studere i 2008, ble hun sjokkert over det høye prisnivået på leiligheter i Oslo.

- Jeg hadde lyst til å bo alene, men det var uaktuelt å betale over 8000 kroner i måneden for en 1-roms, sier hun til Nettavisen.

Løsningen ble å kjøpe en campingvogn på nettet og leie plass på Bogstad Camping.

- Campingvognen kjøpte jeg for 12.000 kroner, i tillegg fikk jeg rimelig plassleie. Selv om det har vært to kalde vintre hadde jeg heldigvis gratis strøm inkludert og kunne holde varmen i vogna selv i de kaldeste periodene. Jeg møtte også flere andre norske studenter som hadde tenkt litt utradisjonelt og ordnet seg en campingnvogn som permant bolig, sier hun.

Den svenske studenten flyttet denne måneden inn i et bokollektiv i Oslo, men kan trygt anbefale boligløse studenter campingtilværelsen.

- Etter to år alene i en campingnvogn på rundt åtte kvadrat ønsket jeg litt mer plass. Jeg fikk et godt tilbud og betaler nå 4000 kroner for et stort rom i kollektiv. Likevel kan jeg absolutt anbefale prisbevisste studenter å vurdere campinglivet, enten mens man leter etter annen bolig, eller permant. Det beste med campinglivet er at du får vært mye ute i naturen, mens den største utfordringen er søle om høsten, og ikke minst nattlige dobesøk i 25 minusgrader, dersom det ikke er toalett i vogna, sier hun.

Kjenner du studenter som bor utradisjonelt i Norge? Tips oss her

Flere campingstudenter boende
Bogstad Camping bekrefter at de per dags dato har flere studenter boende.

- Vi har omlag 60 personer som bor her hele året og flere av dem er studenter, sier resepsjonist Annelie Gardsiö. Hun forteller at prisen, dersom du ikke har egen vogn, er 4000 kroner fordelt på to personer. - I tillegg koster det 10 kroner for en seks minutter lang dusj, sier Gardsiö.

Hun forteller at de har merket økt pågang i august og september de siste to årene.

- Det blir flere hendvendelser fra studenter rundt studiestart. En del bor her mens de leter etter noe annet, mens andre velger å inngå lengre kontrakter, sier Gardsiö.

LES OGSÅ: - Studenter har mye makt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.