*Nettavisen* Nyheter.

Studentene flykter fra Siv

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Derimot er det en annen kvinne de liker svært godt...

(BIIPMAG): Til høsten er det klart for et spennende valg, av mange døpt valget mellom Jens og Jensen.

Rødere
En undersøkelse utført av Sentio på oppdrag fra studentavisen Universitas viser at dersom norske studenter hadde vært alene om å bestemme, ville valgresultatet ha blitt en smule mer radikalt.

Og det er går radikalt til venstre. Norske studenter gir en økt oppslutning til den rødgrønne alliansen.

Dagens regjering oppnår likevel ikke flertall, men må få støtte fra Rødt. Med Rødt-støtte vil de rødgrønne oppnå 51,4 prosent av velgerne.

- Vi tror studenter er opptatt av de samme sakene som andre er opptatt av, som å sikre arbeidsplasser og å ta vare på velferdsstaten, med gratis skole og helsetjenester, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til avisen.

Flykter fra Frp
Den store taperen i undersøkelsen er Fremskrittspartiet. Frps oppslutning mer enn halveres og Siv Jensen ender på bekymringsfulle 10, 5 prosent.

Men utdanningspolitisk talsmann Anders Anundsen mener det ikke er Frps feil at studentene ikke velger partiet.

- Det finnes en rød tradisjon blant landets universiteter, høyskoler og professorer, og dette preger nok studentene. Dessuten blir Frps utdanningspolitikk kraftig stigmatisert av de andre partiene. Kanskje fører stigmatiseringen til at folk ikke går dypere inn i politikken for å se hva vi faktisk gjør for studenter, sier han til Universitas.

Siste fra BiipMag.no: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.