RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studentene kopierer ulovlig

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hele 85 prosent av avgangsstudentene ved BI og NTNU har benyttet seg av ulovlig kopiert programvare.

Oslo (ANB): Det kommer fram i studentundersøkelsen til Business Software Alliance (BSA) Norge, som er gjennomført årlig siden 2004. BSA jobber for å begrense bruken av ulovlig kopiert programvare i arbeidslivet.

Studentene synes stort sett det er helt greit med piratkopiering. Sju av ti svarer at de aksepterer bruk av ulovlig kopiert programvare til privat bruk, og 85 prosent sier at de selv har benyttet piratkopiert programvare.

- Dette er bekymringsfullt. Avgangsstudenter ved BI og NTNU er morgendagens ledere og bør ta et aktivt standpunkt mot piratkopiering. Her bør norske utdanningsinstitusjoner ta ansvar og sørge for at studenter kjenner til både lovverk og konsekvenser av piratkopiering, sier talsmann for BSA Norge, Thor Mosaker.

Bruk av piratkopier i arbeidslivet aksepteres i mindre grad. To av ti svarer at de vil akseptere bruk av ulovlig kopiert programvare dersom bedriften de jobber for kan spare penger. 75 prosent svarer at de synes det bør være ulovlig å benytte piratkopier på jobb.

- Tallene gir grunn til optimisme og viser at det nytter å drive opplysningsarbeid. Vårt mål er at alle bedriftsledere og andre beslutningstakere i arbeidslivet skal være bevisste og ta kvalifiserte beslutninger når de går til anskaffelse av åndsverk, som programvare er, sier Mosaker. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere