Gå til sidens hovedinnhold

Studenter i harnisk i Kairo - militæret inn på universitet

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Studenter ved al-Azhar-universitetet i Kairo knuste vinduer, kastet stoler og tagget slagord mot militærregimet etter at nok en leder i Det muslimske brorskap ble arrestert.

For første gang siden en rettskjennelse i 2010 gikk sikkerhetsstyrker inn på universitetsområdet for å slå ned på demonstrantene.

- Arrester alle dere ser! Gi meg de ungene! Hvis dere ser noen, bare pågrip dem med det samme, ropte en politimann under aksjonen.

Uroen brøt ut etter at nestlederen i det islamistiske Frihets- og rettferdighetspartiet, Essam El-Erian, ble pågrepet onsdag. Partiet er den politiske greinen av Det muslimske brorskap, som egyptiske myndigheter har slått hardt ned på etter at president Mohamed Mursi, som selv var fra Brorskapet, ble avsatt i et militærkupp i sommer.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA stormet studenter universitetskontorene under opptøyene. Politiet skal ha fått tillatelse fra riksadvokaten før de entret området, og universitetets visedirektør skal ha bedt politiet om å bli værende til situasjonen var roet ned.

Det er også meldt om sammenstøt ved to andre universiteter i Egypt. (©NTB)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus