RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studenter i nye sammenstøt i Senegal

Dakar (NTB-AFP-Reuters): Senegalesiske studenter støtte sammen med sikkerhetsstyrker på Universitetet i Dakar dagen etter at en student mistet livet under en demonstrasjon.

Studentene kastet stein mot politiet, som svarte med tåregass og gummikuler. En gruppe studenter kastet steiner ned på politifolkene fra universitetsbygninger.

Volden brøt ut da en gruppe studenter ville forlate universitetsområdet for å dra til sykehuset hvor den døde studenten ligger. 32-åringen døde da han ble påkjørt av en politibil som pløyet inn i en gruppe demonstranter i sentrum av Dakar tirsdag kveld, ifølge øyenvitner og journalister. Politiet benekter imidlertid at det var en politibil som kjørte på studenten.

Demonstrantene krevde at president Abdoulaye Wade dropper planene om å stille til valg for en tredje presidentperiode.

Landets høyesterett vedtok sist helg å opprettholde beslutningen om at Wade kan stille til valg for en tredje periode selv om grunnloven sier at en president kun kan sitte i to perioder. Det førte til opptøyer i Senegal, og opposisjonen har lovet å gjøre landet «uregjerlig» dersom 85-åringen blir gjenvalgt 26. februar.

Frankrike, den tidligere kolonimakten i landet, står i spissen for et økt internasjonalt press mot Senegals regjering. Onsdag ba utenriksminister Alain Juppé om at makten overlates til en yngre generasjon senegalesere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere