*Nettavisen* Nyheter.

Studenter i Venezuela klare for nye protester

Caracas (NTB-AFP): Rasende venezuelanske studenter varsler nye demonstrasjoner tirsdag. I alt 14 personer har mistet livet i den tre uker lange protestbølgen mot landets sosialistiske regjering.

Mandag bygde demonstrantene barrikader og tente på bildekk i flere store byer. I hovedstaden Caracas brukte politiet tåregass for å jage bort cirka 50 demonstranter som blokkerte gater i den velstående bydelen Chacao.

Presset mot regjeringen til president Nicolás Maduro har økt som følge av protestene. Maduro har de siste dagene reagert ved å rekke ut hånden til amerikanerne. USA har i flere år har fungert som regjeringens erkefiende, ikke minst i årene da landet ble styrt av Hugo Chávez, som døde av kreft i mars i fjor.

Maduro har blant annet varslet at han vil utnevne en ny ambassadør til Washington, en stilling som har vært tom siden 2010.

Han begrunner tilnærmingen til USA med at han ønsker en dialog med amerikanerne fordi de ikke forstår årsakene til volden i Venezuela.

Demonstrantene mener at landet er blitt økonomisk vanskjøttet under både Chávez og Maduro. Høy inflasjon og mangel på varer har gjort livet vanskeligere for mange. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.