RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: colourbox

Studenter slipper juksestraff

Sist oppdatert:
11 doktorgradstipendiater i medisin ble mistenkt for juks og kopiering. Nå slipper de likevel straff.

(iOslo): Under rettingen av en hjemmeeksamen fikk sensor mistanke om juks. Dermed ble saken oversendt til universitetets klagenemd i Oslo.

Varierende sitering
Klagenemda har nå konkludert i at stipendiatene ikke hadde jukset. Varaleder for den uavhengige nemda, Ellen Mo, forteller at fem av de mistenkte var kinesere som bare hadde vært i Norge en kort stund. På skjemaet de signerte var det regler som kun er skrevet på norsk. Hun sier også at det er en stor variasjon av sitering og henvisning i oppgavene.

Klagenemda mener at det er grunn til å stille spørsmål ved om reglene for hjemmeeksamen er gjort godt nok kjent for studentene.

Ikke fritt fram
Selv om stipendiatene ikke ble tatt i juks, betyr det ikke at det er fritt fram for kopiering og plagiat:

- Dett er ikke en praksis vi vil ha, og vi kommer til å gjøre det vi kan for å forhindre det. Vi må forsikre oss om at det ikke hersker noen som helst tvil hos kandidaten om at vi aldri kommer til å godkjenne oppgaver hvor det er kopiert tekster, sier dekan Finn Wisløff til Aftenposten.

Både rektor ved Universitetet i Oslo, Geir Ellingsrud, og dekan Finn Wisløff ved det medisinske fakultet er overrrasket over nemdas konklusjon.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere