RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Studere i 2012?

Sist oppdatert:
Her får du en oversikt over viktige datoer som gjelder for opptaket i 2012.

(SIDE2): Fra 1.februar kan du legge inn ønsker for hva du ønsker å studere til høsten.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Samordna opptak (SO) koordinerer opptaket til grunnstudier ved 48 høgskoler og universiteter.

Her er oversikten over fristene som gjelder for opptaket 2012:

1. februar 2012 - Søknaden åpner
Fra klokken 09.00 kan du registrere din søknad. Alle søkere med norsk fødselsnummer må registrere seg med elektroniskID / MinID.

1. mars 2012 - Søknadsfrist enkelte grupper
Denne søknadsfristen gjelder for søkere til Politihøgskolen, luftfartsfag ved Universitetet i Tromsø, søkere med dokumenterte grunner for tidlig opptak eller særskilt vurdering, søkere med IB, søkere med videregående utdanning fra land utenfor Norden og søkere som ber om realkompetansevurdering.

15. april 2012 - Ordinær søknadsfrist
Dette er den ordinære søknadsfristen i Samordna opptak er 15. april. Denne fristen gjelder for alle med norsk videregående opplæring som opptaksgrunnlag. Etter denne datoen er det ikke mulig å legge inn flere studieønsker på nettsøknaden, men du kan omprioritere de studiene du allerede har på skjemaet frem til 1.juli.

20.juli 2012 - Svar på søknaden
Svar på hovedopptaket legges ut på din nettsøknad 20. juli kl. 09.00.

Her vil det stå hvilket studium du eventuelt har fått tilbud på, og hvilke studier du kan stå på venteliste til. Ved tilbud faller alle lavere prioriterte studieønsker bort. Du må registrere svar på nettsøknaden innen 26. juli.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

26. juli 2012 - Svarfrist
Det er ikke mulig å registrere svar etter 26. juli, uansett om grunnen er feriereise aller annet. Du må svare selv om du klager på et vedtak eller søker om reservert studieplass.

Du må svare selv om du klager på et vedtak eller søker om reservert studieplass. Svar kan bare registreres på nettsøknaden.

Venteliste
Hvis du stiller deg på venteliste og får nytt tilbud i suppleringsopptaket 29. juli, mister du automatisk plassen fra hovedopptaket. Det er derfor lurt å tenke seg godt om før du svarer. Du kan endre svar frem til svarfristen 26. juli. Det er ikke anledning til å endre på svaret etter dette.

Til studier hvor det er konkurranse om studieplassene, er det vanlig at lærestedene gir flere tilbud enn antall studieplasser. Dette betyr at flere søkere enn forventet må trekke seg før det blir opprykk fra ventelistene.

Privatskoler
Ønsker du å studere ved en privatskole er det vanligste at du søker direkte til skolen. De fleste privatskolene har egne søknadsfrister og mange praktiserer også rullerende opptak. Ta kontakt med den skolen du ønsker å starte på hvis du noen spørsmål.

LES OGSÅ: Risikerer du å miste studiestipendet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere