RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Peter Byrne/Privat (PA/Scanpix)

Studerte massemord og drepte prostituerte

Sist oppdatert:
Den selverklærte demonen Stephen Griffiths har innrømmet tre bestialske drap på prostituerte.

40 år gamle Stephen Griffiths er dømt til livstid i fengsel etter å ha erkjent tre drap. Mannen ønsket ikke «en meningsløs rettssak» og erkjente seg selv skyldig i den fullsatte rettssalen i Leeds tirsdag.

Du kan se hans erkjennelse for politiet nederst i saken.

Dommer Justice Openshaw kalte Griffiths gjerninger for onde og grusomme, og lovet Griffiths at han aldri vil slippe ut av fengsel.

Griffiths studerte kriminologi med massemordere som spesialfelt, og utførte de mest bestialske drapene på fritiden. Selv har han beskrevet seg selv som «i beste fall pseudo-menneske, og i verste fall demon».

- Grusomt
Tirsdag erkjente han straffskyld da han møtte i retten i Leeds tiltalt for drap på Suzanne Blamires (36), Susan Rushworth (43), og Shelley Armitage (31).

- Jeg er utrolig glad for at Griffiths har blitt kjent skyldig i det som bare kan beskrives som en serie med grusomme lovbrudd, sier etterforskningsleder Sukbir Singh ved West Yorkshire police her på politiets egen hjemmeside.

Griffith blir også kalt «Crossbow Canibal». Han ble tatt etter at en vaktmesteren i blokka der han bodde så grufulle scener filmet av overvåkingskameraet i gården. Drapsmannen hadde løpt etter den prostituerte Suzanne Blamires og slått henne bevistløs i korridoren. Minutter senere hadde han returnert med en bue, og skutt en bolt inn i hodet hennes.

Fant likdeler
Flere dager senere ble deler av Blamires funnet i elven Aire. Da Griffith ble arrestert for drapet på Blamires, fortalte han politiet at han hadde drept mange kvinner. Politiet i West Yorkshire begynte å lete etter andre savnede prostituerte, og de fant ut at ytterligere to var savnet: Shelley Armitage forsvant etter å ha sist blitt filmet av overvåkingskamera i hørestrøket i Bradford i april. Små deler av kroppen hennes ble også funnet i elven Aire. I 2009 forsvant tobarnsmoren Susan Rushworth. Ingen deler av henne er funnet.

Griffith har innrømmet drapet på de tre kvinnene. Han har også fortalt at han spiste deler av kvinnene, og at det var «en del av magien». Noe bevis for dette har ikke politiet fordi ofrene ble funnet i mange deler, men politietterforskerne har ingen grunn til å tro at Griffith «skryter» på seg kannibalismen.

- En raring
Navnet «Crossbow Canibal» ga han seg selv da dommeren i det første fengslingsmøte spurte om navnet hans.

- Ehh.....the crossbow cannibal, svarte engelskmannen. I avhør med politiet og i retten har Griffiths vært frisk med ordene i beskrivelsen av seg selv. Blant annet har han sagt at han i beste fall er et pseudo-menneske, og i verste fall en demon.

- Han var en av flere raringer. Du vet den gotiske typen som kler seg i svart og har langt hår. Noen av jentene fikk frysninger av ham, forteller Marie Mavin fra Bedfords redlight-distrikt til Sky News.

- Ville bli berømt
Griffith var sisteårsstudent og studerte massemordere, men hans store drøm var selv å bli en kjent massemorder.

- Han vil være sentrum i historien. Han er en narsissist. Han vil være midt i der nyhetene blir rapportert. Han vil rett og slett bli berømt, sier kriminologiprofessor David Wilson til Sky News.

Før rettssaken ble Griffith mentalt undersøkt for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig. Psykologene fant ingenting som tilsa at han ikke kan dømmes som en psykisk frisk mann.

Her kan du se en video offentliggjort av politiet, og publisert på Sky News der Griffiths erkjenner drapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere