RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studie: De som drikker alkohol med måte er sjeldnere sykmeldt


Ny finsk forskning viser at de som drikker med måte sjeldent blir sykmeldt.
Ny finsk forskning viser at de som drikker med måte sjeldent blir sykmeldt. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Snudd på hodet: De som ikke drikker alkohol er oftere sykmeldt.

Ifølge en ny studie har de som drikker med måte høyere oppmøte på jobben enn de som avstår helt, eller drikker store mengder melder The Independent, skriver Aftonbladet.

Finske forskere ved helseinstituttet Työterveyslaitos har samlet inn data om alkoholvanene til 47 520 personer i tre forskjellige land i perioden 1985 til 2004.

Det kommer frem i studien at de som avstod helt fra alkohol hadde 50 prosent større sannsynlighet for å ha fravær fra jobben grunnet psykisk helse.

De som drakk noe mer enn den anbefalte mengden, 34 enheter for menn og 17 enheter for kvinner, hadde lavere sannsynlighet for fravær fra jobben, ifølge forskningen.

Studien tok ikke hensyn til den økende risikoen for tidlig død eller sykdommer knyttet til bruk av alkohol. 

Det blir også påpekt at folk også kan ha sykdommer som gjør at man ikke kan drikke alkohol. Forskerne har imidlertid forsøkt å føre statistikk på dette.

Forskerne fant også at ut de som hadde høyt fravær fra jobben ofte kom fra fattige kår, noe som også er en faktor relatert til sykdommer og arbeidsledighet, ifølge forskerne.

Forskningen viser også at høyt forbruk av alkohol påvirker fraværet negativt. Dette mener forskerne kan hjelpe arbeidsgiver og pårørende til å plukke opp eventuelle alkoholproblemer hos arbeidstager eller familiemedlemmet.  

Studien ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Addiction.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere