US News & World Report har gjennomført en stor undersøkelse, hvor over 21.000 personer i hele verden deltok i spørreundersøkelsen, og resultatene omfatter 80 land.

Undersøkelsen la vekt på faktorer som menneskerettigheter, miljøbevissthet, likestilling, religionsfrihet, eiendomsrett og et pålitelig politisk apparat.

Les også: Norge kåret til verdens beste reisemål av svensk magasin: - Rart vi ikke valfarter dit

Der er vi best i verden, ifølge US News & World Report. De begrunner det med at Norge er blant verdens mest generøse land, når det kommer til bistand, og at vi har forpliktet oss til å investere minst en prosent av vår BNP til utenlandske prosjekter, hvert eneste år.

Les også: Studie: Norge er nesten verdens beste land for kvinner

De legger også vekt på «allemannsretten», at det oppfordres til å flytte og bo hvor man vil og at likekjønnet ekteskap er tillatt. Og hvis man blir dømt og må i fengsel, har vi verdens mest humane soningsforhold.

Det er faktisk tredje år på rad vi vinner denne kåringen.

Hvis man ser lenger ned på listen, er det Canada og Sveits som også er på «pallen». Våre nordiske naboland gjør det heller ikke så verst. Sverige er på 4. plass, Finland på 5. plass og Danmark er på 7. plass.

Se hele listen her: