Gå til sidens hovedinnhold

Studie: Svart humor er et tegn på intelligens

De som liker svart humor er mer intelligente og mindre aggressive, viser studie.

Mange forbinder kanskje svart humor med pessimisme, men visste du at det også kan være et tegn på intelligens?

Det viser en studie fra januar 2017, utført av en gruppe forskere ved Det medisinske universitetet i Wien, og nå omtalt av Forskning.no.

Mer intelligente

Forskerne fikk 156 voksne mennesker til å vurdere 12 humoristiske tegninger fra Uli Steins bok «Das Schwarze Buch» (Den svarte boka). Et eksempel på tegningene i boka viser en lege som forklarer resultatet av en medisinsk test til en gravid kvinne. «Vi begynner med dette: Barnet ditt vil alltid finne parkeringsplass,» står det i legens snakkeboble.

De som forsto humoren og synes tegningene var morsomme, var også mer intelligente og hadde høyere utdanning enn de som ikke likte humoren.

De som ikke likte humoren var mindre intelligente og var i tillegg mer aggressive overfor andre og hadde flere humørsvigninger.

- Mens man ser en sammenheng mellom svart humor og intelligens, ser det ut som om aggresivitet og dårlig humør fører til at man får mindre glede ut av svart humor, skriver forskerne.

Tre grupper

Ifølge The Independent kom forskerne frem til at de kunne dele inn testpersonene i tre hovedgrupper:

Den første gruppen forsto ikke humoren og likte den heller ikke. De var middels intelligente og middels aggressive.

Den andre gruppen forsto jevnt over humoren godt, men synes ikke det var morsomt. De var middels intelligente, men scoret høyest av alle på aggresjonsnivå og negative tanker.

Den tredje gruppen likte og forsto tegningene, og var de mest intelligente og minst agressive.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året

Kommentarer til denne saken