RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studier kan gi opptur for Axis-Shield

Sist oppdatert:
To undersøkelser viser sammenheng mellom aminosyren homcysteine og benskjørhet og hoftebensbrudd hos eldre. Det er gode nyheter for Svein Lien og Axis-Shield, som leverer tester for homcysteine
To nye artikler og en kommentar i siste utgave av det prestisjefulle tidsskriftet New England Journal of Medicine handler om en sammenheng mellom høye nivåer av aminosyren homocysteine og benskjørhet og hoftebensbrudd hos eldre.

En studie viser at de med høye verdier av homocysteine har dobbelt så stor forekomst av benbrudd, korrigert for andre risikofaktorer.

En annen studie finner fire ganger så mange brudd hos menn og 1,9 ganger så mange hos kvinner.

Det er foreløpig ikke klart om homocysteine er grunnen til benskjørhet, eller om det henger sammen på en annen måte.

- Dette er spennende nyheter og bør føre til videre økning i interessen for testing av homocysteine, et marked hvor vi har en ledende posisjon på verdensbasis gjennom vår omfattende patentbeskyttelse og nettverk av distribusjonspartnere, sier konsernsjef Svein Lien i Axis-Shield i en kommentar til studiene.

Han påpeker også at det er enkelt å senke nivåene på homocysteine, og at det derfor er gode argumenter for en bredt baserte undersøkelser av nivåene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere