*Nettavisen* Nyheter.

Studiestart med sosial moro

Foto: Thinkstock

Over 50 faddere tar i mot de nye studentene.

10.08.12 09:45

Skal du starte på Bjørknes Høyskole til høsten? Gled deg til kick-off-dagene og hold av dato! Fadderstyret kommer snart med mer informasjon. Over 50 faddere er klare til å ta godt i mot nye studenter. Gled deg!

Freds og konfliktstudenter i fadderstyret 2012
Stian Ringdal Abrahamsen og Haakon Aasness Sørvald er to av fem studenter i årets fadderstyre. De to er studenter på bachelor i fred & konflikt, som tar for seg utfordringer du stadig ser i nyhetsbildet som terrorisme, konflikt, menneskerettigheter og finanskrisen. Freds- og konfliktstudier er et fagfelt som blir mer og mer relevant i et stadig mer globalisert samfunn. Studiet inneholder et 6 ukers opphold i Tanzania og en studietur til Midtøsten. Det er også lagt opp til utveksling til 5. semester til blant annet Sør-Afrika.

Hvorfor valgte dere dette studiet?
Grunnen til at Stian valgte freds- og konfliktstudiet var hans ønske om å forstå hvorfor ting er som de er og ikke bare ha et overfladisk syn på hva som skjer i verden. Haakon legger til at han valgte studiet fordi det har et internasjonalt fokus og tar for seg spennende temaer.

Trives dere på Bjørknes Høyskole?
-Ja, det at skolen er liten er veldig positivt. Man blir ikke borte i mengden. Det er god kontakt mellom administrasjon, forelesere og oss studentene. Det er alltid hyggelig å bli ønsket velkommen når man kommer på skolen. Samholdet mellom studentene er bra, vi på freds- og konfliktstudier har hatt mange sosiale arrangementer som har ført til godt samhold innad i klassene, så vel som mellom klassene. Vi kronet det hele med en flott, sosial tur til Hemsedal på begynnelsen av året.

Så studentmiljøet er bra?
-Det er det absolutt. Studieturene bidrar også sterkt til at vi får et godt miljø oss studenter imellom. Dette gjør også utslag i at det er lettere å delta aktivt i de faglige diskusjonene og ytre sine meninger i undervisningen, sier Haakon. Stian peker også på at det er store planer for studentene på Bjørknes Høyskole til høsten, både for nye og gamle studenter. For første gang planlegges nemlig fadderhelgen av studentene selv. Programmet er satt og det er mye gøy å se frem til!

Har du noen godbiter å komme med?
Vi kan jo ikke si alt, men ett av høydepunktene blir båttur på Oslofjorden. I tillegg blir det nok av aktiviteter fra morgen til kveld. Det blir fire dager med mye sosial moro. Målet med fadderarrangementet er å knytte enda sterkere bånd på tvers av linjene her på Bjørknes Høyskole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.