RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stukket med kniv på vei hjem fra fest

Foto: Inge Fjelddalen/Telemarksavisa
Sist oppdatert:
Turen på byen gikk galt for Christer Hansen (22) og Daniel Heine Olsen (19) fra Skien.

Med blodet rennende fra rygg og arm, og ute av stand til å reise seg etter knivstikkingen, ble Christer reddet inn i en bolig av beboere som kom til unnsetning.

Dramaet ble rullet opp i Nedre Telemark tingrett i går, der den nå 21 år gamle mannen står tiltalt for knivstikkingen og flere andre lovbrudd. I retten sa tiltalte seg skyldig i det fleste av lovbruddene som var ramset opp i den fire sider lange tiltalebeslutningen, melder Telemarksavisa.

Tilfeldige ofre

Christer og Daniel ble etter alt å dømme tilfeldige ofre da tiltalte, sammen med en kamerat og en venninne, gjøv løs på dem i Gråtenvegen i Skien ved 1.20-tiden natt til søndag 26. juli i fjor. Ruset på sprit og hasj trakk tiltalte kniv og stakk Christer i ryggen, slik at den ene nyren og leveren ble skadet. Hendelsen skjedde uprovosert mot en forsvarsløs person og hadde karakter av mishandling, skriver politiadvokat Trine O. Kvile i tiltalebeslutningen.

Blod over alt
- Vi hadde vært på fest og var på vei hjem til Daniel der begge skulle overnatte. Vi gikk i Gråtenvegen og hadde kommet omtrent til krysset på Gimsøy da det ble ropt etter oss fra en gjeng som kom lenger bak. Vi bare gikk videre.

- Plutselig fikk jeg et slag i høyre side av hodet, og jeg så at en av dem tok tak i Daniel. Vi gikk i bakken. Jeg trodde at jeg hadde blitt sparket ned, men det viste seg at jeg var stukket med kniv. Mens jeg lå nede, ble jeg sparket både foran og bak. Jeg krøket meg sammen for å beskytte meg mot slagene. Det gjorde vanvittig vondt. Så måtte jeg ta ut simkortet på telefonen og gi det til dem som angrep meg. Etterpå ble jeg dratt inn i en leilighet, der det ble ringt etter ambulanse. Det var blod over alt, forklarte Christer Hansen i retten.

Jakt med jernstang
Kameraten til Christer, Daniel Heine Olsen, klarte å riste seg løs fra de to guttene og jenta som sto bak overfallet. Han løp tilbake til kameratene som fortsatt var på festen i nærheten. Utstyrt med en jernstang tok han opp jakten på gjengen, sammen med 6-7 kamerater. De fant kameraten til mannen som sto tiltalt i går.

- Vi dro han ut av en bil, ga ham en på tygga og overleverte mannen til politiet. Vi leverte ham på politihuset, forklarte Daniel Heine Olsen i retten i går.

- Det er sykt å knivstikke folk. I starten var jeg redd for å gå ut. Nå bryr jeg meg ikke så mye om det lenger. Men overfallet satt i kroppen lenge etterpå, sa Olsen.

Forandret livet
Christer ble liggende på sykehus i tre dager etter knivstikkingen. Det var fare for indre blødninger. Etterpå var han sykmeldt i fire uker. Han var øm i kjeven i to dager etter det kraftige slaget mot ansiktet.

Livet har forandret seg etter det som skjedde denne julinatta i 2009, forklarte han i retten. Den tidligere så muntre maleren er ikke så ofte ute med venner lenger.

- En stund slet jeg med å få sove, og måtte gå til psykolog for å få orden på livet igjen. Du føler deg så lite verdig etterpå når du er blitt innhentet på gata og banket opp på denne måten. Jeg tenker på det som skjedde hver eneste dag. Det var bare tilfeldigheter som førte til at det var oss som ble tatt, sa Christer Hansen i retten. Han karakteriserte politiets innsats etter overfallet som «laber». De informerte ikke om at han hadde mulighet til å få en bistandsadvokat under avhøret. Dommer Christopher Andreas Terkelsen tok opp dette, og han var også svært lite fornøyd med at politiet ikke kunne legge fram fotobevis av knivstikkingen og andre skader. Aktor, Ole-Jacob Schelver, beklaget dette.

Haug med lovbrudd
21-åringen som nå står tiltalt for mishandlingen av Hansen og Heine Olsen må svare for flere andre lovbrudd. Det er satt av to og en halv dag til saken. DNA-bevis er årsaken til at forhold som ligger helt tilbake til 2006 er tatt med i tiltalen. 21-åringen tilsto at han brøt seg inn på Stridsklev skole i Porsgrunn og stjal to pc-er.

Kongshavn i Bamble brøt han seg inn i båten «Hoggafjell» som tilhører Bamble jeger- og fiskerlag. Der stjal han fiskeutstyr, kompass, GPS og andre verdigjenstander. I august 2007 stjal han et stereoanlegg fra en minibuss som sto parkert ved Kjølnes Ring.

I januar 2009 truet han to politibetjenter med «å skalle de ned og skjære over halsen på dem med kniv etterpå.» I desember 2008 ervervet han seg hasj, og 22. juli 2009 ble han tatt på sentralbanestasjonen i Trondheim med 777 gram hasj.

I januar 2009 var han involvert i en slåsskamp i Porsgrunn. Samme kveld sparket han inn baklykten på en taxi. Alt dette tilsto han i tingretten i går, men tre andre narkosaker erklærte han seg ikke skyldig i. – Det var bare noe jeg sa til politiet i Trondheim for å slippe ut. De var helt syke i hodet der oppe, forklarte han. Advokat Heidi Yssen forsvarer 21-åringen. Dom faller senere.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere