Stumper røyken for kjæledyret

Foto: (Shutterstock)

Én av tre er villig til å droppe røyken for å beskytte kjæledyret.

(SIDE2): Én av tre er villig til å kutte ut sigarettene for å sikre sitt kjæledyrs helse, det viser en ny studie ifølge CNN.com .

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Vi vet alle at røyking er skadelig, både for oss selv og for våre omgivelser - kjæledyrene våre er intet unntak.

Nå viser en amerikansk studie at vi er villige til å kvitte oss med den farlige uvanen for å sikre helsen til våre små lodne eller fjærkledte venner.

Vil forby røyking
Rundt 3,300 kjæledyrseiere deltok i undersøkelsen som ble publisert i det amerikanske tidsskriftet «Tobacco Control» tidligere denne måneden.

28.4% av deltakerne som røyket svarte at de var villige til å vurdere å stumpe røyken dersom den utgjorde en fare for kjæledyrene.

Én av fem av deltakerne i undersøkelsen som røyket svarte at de var villige til å forby røyking i eget hjem for å sikre kjæledyrenes helse.

Røyking skader kjæledyrene
En veterinær som CNN.com har vært i kontakt med sier at tidligere studier har påvist en sammenheng mellom eksponering av sigarettrøyk og ulike kreftsykdommer hos både hunder og katter.

Så, hva venter du på? Stump røyken - både for deg selv og kjæledyret ditt.

Motiverende
En av forskerne bak undersøkelsen sier til CNN.com at hun håper funnene fra undersøkelsen kan være med på å motivere folk til å slutte å røyke.

På grunn av at deltakerne i undersøkelsen er fra et begrenset geografisk område kan ikke forskerne være sikre på at funnene er representative for større deler av befolkningen. De tror likevel at undersøkelsen er et godt utgangspunkt for videre forskning.

«Folk er tydeligvis villige til å gjøre alt for sine kjæledyr. Denne motivasjonen kan være en god måte å få folk til å stumpe røyken på», sier en av forskerne bak undersøkelsen til CNN.com.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.