Gå til sidens hovedinnhold

Stupetårnet ble malt med maling som ikke tåler vann

Nå er de uenige om hvem som har skylda.

Stupetårnet i Totenbadet ble hvitt og flott. Problemet er bare at malingen ikke tåler fuktighet (!).

- Rekkverket på stupetårnet skal skiftes, og ny maling kommer på deler av tårnet, sier Rune Andersen.Rune Andersen er bygg- og eiendomssjef i Vestre Toten kommune, som eier Totenbadet, til oa.no.

Det er kommunen som eier Totenbadet, med svømmehall og badeland.

- På stupetårnet i Totenbadet ble det ved åpningen av den nye svømmehallen i 2011 avdekket at rekkverket var av feil type. Alt av rekkverk på stupetårnet skal nå skiftes. I tillegg ble det seinere avdekket at malingen på stupetårnet ikke tålte vann. På området der malingen flakker av, vil malingen bli fjernet og ny maling påført. Vi skal altså ikke male om hele tårnet, sier Rune Andersen.

Uenighet
- Hvem som har ansvaret for at disse feilene har oppstått, er vi fortsatt uenige om. Og vi er enige om å være uenige, forteller Andersen.

Partene er byggherre Vestre Toten kommune, entreprenør Miljøbygg og JAF Arkitektkontor. Disse tre møttes mandag denne uke.

- Og vi ble enige om at entreprenør og arkitektkontor betaler Vestre Toten 170.000 kroner i erstatning. Og at resten av utgiftene, vi vet ennå ikke hvor mye, tar Vestre Toten kommune, opplyser Rune Andersen.

Opptil 300.000 kroner
Andersen har tidligere fortalt at et anslag på utgiftene trolig er et sted mellom 200.000 og 300.000 kroner. Kommunen skal selv sørge for utbedringene.

- Stupetårnet må selvsagt stenges når utbedringene skal gjøres. Når dette skjer og i hvilket omfang, vet vi foreløpig ikke, sier Rune Andersen.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad.

Kommentarer til denne saken