RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støvsuger etter solaksjer

Sist oppdatert:
Meglerhus får ikke nok av aksjer i solenergiselskapet REC.
Meglerhuset Enskilda Securities har de siste dagene støvsugd markedet for aksjer i solenergiselskapet REC. Det skriver Dagens Næringsliv, som spekulerer i at det er Orkla som står bak kjøpene.

Orkla eier allerede 26,5 prosent av aksjene i selskapet, og er trolig interessert i mer. Flere aksjonærer venter nå at Orkla vil by på Hafslunds eierandel i REC. Energiselskapet har en eierandel på 21,3 prosent.

Den største eieren i REC er imidlertid nederlandske Good Energies, med 34 prosent. Dermed går det mot en aksjonærkamp i solenergiselskapet REC. Analytiker Øystein Øyehaug i ABG Sundal Collier har tidligere spådd at Orkla vil posisjonere seg for å kunne by på aksjene til den andre storeieren, Hafslund, som sitter på 21,3 prosent av aksjene.

Den tredje storeieren, Good Energies, som kontrolleres av den nederlandske Brenninkmeijer-familien. Good Energies har i dag over 34 prosent av aksjene i REC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere