*Nettavisen* Nyheter.

Styr PC-en med mobilen

Det er ingen grunn til å bruke en mus til pc-en. Du kan like gjerne benytte mobilen til det samme.

Pyrofers Projects har satt i gang et morsomt eksperiment med en Nokia 6230i mobiltelefon: Er det virkelig mulig å styre en datamaskin ved hjelp av mobiltelefonen?

Kan kameraet brukes som musesensor?
Tanken var som følger: Telefonen har et integrert videokamera. Er det mulig å utstyre mobiltelefonen med programvare slik at dette kameraet kan gjenkjenne bevegelser på en underflate, og dermed i praksis kunne fungere som en datamus?

Etter en del programmering både i forhold til mobiltelefonen og datamaskinen fant de ut at dette absolutt var mulig. Ved hjelp av en USB-kabel koblet til mobilen klarte de å styre musepekeren ved hjelp av mobilen.

Kommuniserer trådløst
Etter videre utvikling klarte de å utvikle programvare som gjorde at mobilen kommuniserte med datamaskinen ved hjelp av Bluetooth. Dermed kunne de droppe hele kabelen.

Et problem de har støtt på er at kameraet ikke kan registrere noe hvis telefonen ligger helt ned på bordplaten fordi ikke noe lys slipper til. Derfor må de foreløpig holde musa rundt seks millimeter over musematta for at kameraet skal få nok lys til å kunne gjenkjenne bevegelsene.

Programvaren gjør det mulig å programmere alle knappene til å gjøre det du selv ønsker, og dermed får du full musefunksjonalitet. Utviklerne ser for seg at dette kan bli et alternativ til små datamus som mange tar med seg som et tillegg til sin bærbare datamaskin.

Vil kommunisere over internett
Prosjektet er enda ikke ferdig. For øyeblikket utvikler de muligheten for å kunne lage et driverløst design der mobilen kan kobles til en hvilken som helst datamaskin uten at det skal være behov for installasjon av egne driver. De jobber også med å kunne kommunisere med PC-en over internett ved hjelp av GPRS.

Det mest ambisiøse målet er likevel å få bildet på pc-skjermen over på selve telefonen.

Se video av prosjektet under, og les mer på Pyrofers Prjects hjemmesider .

HTML EMBED

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.