RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styr unna Word

Sist oppdatert:
Ikke åpne Word-dokumenter som du ikke kjenner til.

Sikkerhetsselskapet Secunia og Microsoft går nå ut og advarer mot det de klassifiserer som et «ekstremt kritisk» sikkerhetshull i Microsofts Word og Works-programvare.

Et spesielt Word-dokument kan lages på den måten at det skaper problemer for minnehåndteringen til datamaskinen din, og gjør at vilkårlige programmer kan settes i gang på din datamaskin.

Sikkerhetshullet er et såkalt «Zero day» hull, noe som betyr at svakheten blir oppdaget gjennom at det allerede blir utnyttet på nettet.

Så langt har det ikke blitt sluppet noen sikkerhetsoppdatering, og derfor er den eneste måten å styre unna problemet å ikke åpne Word-dokumenter du er helt sikker på ikke kommer fra ukjente kilder. Fordi Word-filene i seg selv ikke er noen virus, blir de heller ikke stoppet av antivirusprogramvare.

Hullet påvirker Word 2000, Word 2002 (XP), Word 2003, Word 2003 Viewer, Works Suite 2004/2005/2006. Word for Mac er også sårbar, mens nye Office 2007 er upåvirket.

Dette sikkerhetshullet sklir inn i rekken av en ny trend der ondsinnede hackere benytter svakheter i forskjellig programvare fremfor selve Windows for å oppnå sine mål.

Les flere IT-saker på våre IT-sider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere