RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styreformann: - Ventiler kan bli mer verdt en GGS

Sist oppdatert:
Styreformann i GGS, Morten Andersen, har håp om at selskapets heleide datterselskap Nescos kan bli mer verd enn GGS. Les hvorfor her
I morgentimene fredag meldte seismikk-myggen GGS om at selskapets heleide datterselskap NESCOS AS har gjennomfør en vellykket test av sitt 'Smart Well System.'

Dette er et ventilsystem som ifølge selskapet er revolusjonerende.

Hovedprinsippet er at ventilene skal kunne justere trykket i oljebrønner, slik at utvinningen blir mer effektiv. På den måten kan man få mer olje ut av eksisterende brønner.

Testen ble gjennomført som en simulasjon av 15 år i ekstreme forhold i Nordsjø-forhold og besto av 200 sykler med 120 grader celsius temperatur og et trykk på 345 bar. Resultatene var vellykkede.

- Potensialet her er enormt. Det er mer og mer fokus på smarte brønner – at en kan styre og kontrollere trykket i brønnen – for å få ut mer olje, sier styreformann i GGS, Morten Andersen til iMarkedet.no.

Han forteller at konkurrentenes løsninger ligger 'oceaner' unna, og at potensielle kunder står i kø for å ta i bruk systemet. Det eneste som har hindret dette er utprøvingen og testingen som nå har vist seg å være vellykket.

- Det har vært veldig stor interesse for dette, sier Andersen som skal presentere systemet på en oljemesse i Huston neste uke.

Andersen vil ikke konkretisere hva han ser for seg av verdi, men sier at dette selskapet kan bli vel så mye verdt som GGS om noen år. Inntektene forventes fra tredje og fjerde kvartal. Hver ventil vil koste i størrelsesorden 300.000 dollar, og til hver brønn vil det trenges et sted mellom to og fire ventiler.

Nescos var et problembarn da Andersen kom inn i GGS for noen år siden, men nå skal fokus være å synliggjøre potensialet og verdiene som ligger i datterselskapet.

GGS er opp 1,77 prosent til 8,05 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere