RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styreledergrossist personlig konkurs

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at pengeproblemene til tidligere styreformann Frode Botnevik i Nera, har hentet han inn. Botnevik har nå slått seg selv konkurs
Ifølge konkurslisten fra Oslo Tingrett ble det åpnet konkurs i Frode Botneviks personlige bo 8. april i år.

- Det er helt korrekt. Det er dessverre slike ting som hender, sier Frode Botnevik til iMarkedet mandag formiddag,

Han ønsker ikke kommentere forholdene nærmere utover at det er han selv som har tatt initiativet til prosessen ved å melde oppbud.

-Kan du si noe om størrelsen på utestående?

- Vi venter til bobestyrer har gjort jobben sin, dette er jo personlig meget kjedelig, sier Botnevik til iMarkedet.

Det er advokat Jan Grønnerød i Advokatfelleskapet Advis som er bobestyrer. Grønnerød har vært opptatt i formiddag, og har ikke kunnet kommentere forholdene rundt konkursen overfor iMarkedet.

Ifølge ligningstallene for 2001 hadde Botnevik en formue på knappe seks millioner, og tjente det året 1,67 millioner kroner.

Måtte gå fra Nera

Frode Botnevik er mest kjent for sin avgang fra styreformannstolen i Nera etter at han hadde brukt selskaps bankkonto som egne lommebok. Da "lånene" ble avslørt skyldte han omkring 2 millioner kroner til det børsnoterte telekomselskapet i Bergen.

Siden han inngikk avtale med Nera om tilbakebetaling av pengene, unngikk han å bli anmeldt for økonomisk utroskap.

Like etter at Botnevik trakk seg fra Nera, avslørte Dagens Næringsliv at han hadde ordnet et fast konsulenthonorar på 250.000 kroner til sin gode venn og bedriftsforsamlingens formann Oscar Munch. Avtalen hadde vart i fire år uten at Nera-styret var orientert. Munch sa opp avtalen etter at avisen spurte ham ut om den.

Botnevik var på det tidspunkt også styreleder i Trondheims-baserte Navia. Også her var Oscar Munch leder for bedriftsforsamlingen. Botnevik trakk seg fra vervet etter Nera-avsløringen.

MRT-skandalen

Tross rullebladet fra Nera, så har Botnevik fortsatt som styregrossist og konsulent. Han er for øyeblikket mest kjent for styreformannsvervet i gråmarkedsskandalen MRT Micro.

MRT Micro med Botnevik i spissen jobber nå med å saksøke børsnoterte Fast Search & Transfer for bruk av MRTs teknologi i sine søkemotorer. Blant annet skal MRt og Botnevik jobbe med å ta arrest i deler av Fasts utkomme fra salget av internettsøkemotoren til amerikanske Overture.

Botnevik fikk MRT-jobben av hovedaksjonærene Telenor Venture og Rune Rinnan, som også hentet Botnevik inn til styreledervervet i Nordisk Språkteknologi på Voss.

Det er fra konsulentselskapet Advance Consulting AS Botnevik i dag driver sin virksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere