RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrket dollar

Sist oppdatert:
Dollaren har styrket seg markant i løpet av fredag kveld og mandag morgen
En dollar koster mandag morgen 6,86 kroner. Ved lunsjtider fredag var kursen 6,72 kroner, men en markant dollarstyrkelse begynte fredag ettermiddag.

Dollaren har også styrket seg mot euro. En euro koster nå 1,253 dollar. Ved lunsjtider fredag var kursen 1,276 dollar for en euro.

En av grunnene til kronens svekkelse var trolig visesentralbanksjef Jarle Bergos foredrag på valutaseminaret i Gausdal fredag. Her kom han ikke med noe som lignet endringer i Norges Banks mål om å få inflasjonen opp i 2,5 prosent to år frem i tid. Siden man nå ligger langt under målbanen, regner man dermed med at banken vil gå til et nytt rentekutt på sitt neste møte, onsdag denne uken.

Når det gjelder forholdet mellom euro og dollar, kan dollarstyrkelsen ha sammenheng med stadig flere signaler fra europeiske politikere om at oppgangen for euro begynner å smerte.

Frankrikes finansminister Francis Mer sa på Davos-toppmøtet i helgen at det hadde vært diskusjoner i EU og med den europeiske sentralbanken den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere