RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrket oljepris

Sist oppdatert:
Til tross for at de amerikanske oljelagrene økte med 1,3 millioner fat, fortsetter oljeprisen å styrke seg i morgentimene torsdag. Sjekk utviklingen i markedet her
Det amerikanske energi departementet kom med tall for oljelagrene for uken som endte 16. desember. I følge tallene steg levert råolje til oljelagrene med 1,3 millioner fat. Dette er noe høyere enn hva som er vanlig på denne tiden av året, og høyere enn det estimatene tilsa. Lagertallene over ferdig destillert olje viste at lagrene falt med 2,8 millioner fat, noe som er et større fall enn hva som er vanlig for denne tiden av året.

Bloomberg skriver at det ikke er usannsynlig at OPEC vil ha produksjonen av olje på et 25-års toppnivå. Det er troen på økt vekst i verdensøkonomien som gjør at det spekuleres i at OPEC skal holde dagens produksjonsnivå. WTI-olje for levering i februar blir nå handlet for 58,70 dollar, en oppgang på 14 cents fra USA stengte i går.

OPEC hevet i forrige uke estimatene for forventet etterspørsel av olje neste år. De ser at oljeetterspørselen vil følge den gode veksten i verdensøkonomien. I et møte forrige uke har de gått med på å holde dagens produksjon helt frem til et møte i Wien 31. januar neste år. De vil da ta en avgjørelse om det er behov for enten å øke, senke eller ha samme nivå på oljeutvinningen som de har i dag. Det er hovedsakelig Kina som de tror vil ha større behov for olje. I Kina forventer de at forbruket av olje vil stige med 6,1 prosent neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere