Gå til sidens hovedinnhold

Styrtet med bombefly fra 2. verdenskrig - sju døde

Veteranflyet av typen B-17 Flying Fortress deltok i et flyshow og var i lufta med flere passasjerer om bord da det styrtet.

NEW YORK (Nettavisen): Sju personer er bekreftet omkommet etter at et bombefly fra 2. verdenskrig styrtet med 13 personer om bord ved en flyplass i delstaten Connecticut i USA onsdag morgen.

Se video av det brennende flyet øverst i saken.

Flyet styrtet ved Bradley International Airport og var av typen Boeing B-17, kjent som «Flying Fortress».

13 personer om bord

Det var 13 personer om bord,; to piloter, en i kabinen og ti passasjerer. En person på bakken ble også skadd, opplyser myndighetene til nyhetskanalen NBC.

USAs luftfartsmyndighet (FAA) opplyser at flyet var sivilt registrert. Det tilhørte stiftelsen The Collings Foundation.

Sikkerhetsansvarlig James Rovella i Connecticut sier at sju personer omkom i ulykken, mens de seks andre som var om bord, er lettere til kritisk skadd, melder NTB.

Ingen av personene om bord var barn.

Flyet som styrtet er et såkalt B-17 «Flying Fortress» bombefly, som amerikanerne bygget før og under 2. verdenskrig i et antall på 13.000, ifølge CNN. I dag er det bare 18 fly av denne typen igjen. Disse bombeflyene spilte en avgjørende rolle i den allierte innsatsen i Europa under 2. verdenskrig.

Brukt i bomberaid over Norge

Amerikanske bombefly var stasjonert i England, og B-17 ble blant annet brukt i bomberaidet mot Norsk Hydros fabrikker på Rjukan i Telemark og over molybdengruvene på Knaben i Kvinesdal i Vest-Agder 16. november 1943.

B-17 er et firemotors fly med vingespenn på 31,63 meter. Normalt kunne dette flyet ta en bombelast på opptil 4354 kilo.

- Våre tanker og bønner er hos de som var om bord og vi er evig takknemlige til den heroiske innsatsen fra førstelinjetjenesten på Bradley, skriver Collings Foundation på sin Facebook-side.

Prøvde å lande

Flyet styrtet på enden av landingsstripen i forbindelse med at piloten prøvde å lande flyet, opplyser Federal Aviation Administration. Ifølge øyenvitner fikk det problemer kort tid etter avgang og styrtet i en bygning da det forsøkte å lande igjen.

Et øyenvitne forteller at han så en stor oransje ildkule etter at flyet traff bakken og at det kunne høres en mindre eksplosjon om lag et minutt senere.

Ifølge NBC arrangeres det denne uken en oppvisning med veteranfly brukt under andre verdenskrig ved flyplassen.

Flere bilder i forbindelse med brannen deles nå på Twitter

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken