*Nettavisen* Nyheter.

Styrtregn i Bergen i dag

Foto: heiko junge/scanpix (illustrasjonsbilde)

Værmeldingen for morgendagen er ikke lystelig lesing. Storm Weather Centers prognoser antyder over 100 millimeter nedbør i Bergen fra tirsdag morgen til onsdag morgen.

13.09.05 06:12

«Restene etter de tropiske orkanene «Maria» og «Nate» som sist uke lå i sørvestlige deler av Atlanterhavet, vil tirsdag komme inn mot Island og Storbritannia. Selv om disse lavtrykkene ikke lenger er orkaner, vil det tirsdag og onsdag blåse storm i deler av Norskehavet og lokalt langs Norskekysten», skriver Storm-meteorologene i en melding.

Når disse lavtrykkene kommer inn over Vestlandet, drar de med seg svært fuktige og varme sørvestlige luftstrømmer.

«Når disse fuktige luftstrømmene tirsdag og onsdag blir presset til vers av fjellene på Vestlandet, vil det trolig utfelles rekordmye nedbør» heter det videre i meldingen.

For Bergen sin del tyder værprognosene på nedbørmengder i overkant av 100 millimeter fra tirsdag morgen til onsdag morgen. Og lenger inn i landet, i de midtre delene av fylket vårt og Sogn og Fjordane, kan det bli enda verre. Prognosene antyder så mye som 200 millimeter enkelte steder.

Verst kommer det trolig til å bli tirsdag kveld, da det er ventet opptil 25 millimeter nedbør i timen de våteste stedene.

Slår dette varselet til, kan det føre til store trafikkproblemer på veiene, i tillegg til stor rasfare og fare for flom, advarer Storm Weather Center.

Ifølge Storm-meteorologene er norgesrekorden når det gjelder nedbør på ett døgn 230 millimeter. Det skjedde i Matre i Sunnhordland fra 26. november 1940 - altså for 65 år siden.

Rekorden for Bergen sentrum er fra september 1975, da det kom 122,3 millimeter nedbør fra klokka 08 en dag til samme klokkeslett neste dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag