*Nettavisen* Nyheter.

Styrtregn skapte oversvømmelser i Oslo

Foto: NTB Scanpix

Et voldsomt skybrudd i 12-tiden søndag førte til oversvømmelser mange steder i Oslo.

03.06.13 08:34

Et voldsomt skybrudd i 12-tiden søndag førte til oversvømmelser mange steder i Oslo.

Brannvesenet har hatt stor pågang på 110-linjene fra folk som melder om oversvømmelser i flere gater og veier.

- Vi har de fleste enheter på hjul og vi som de fleste andre har vi begrenset med pumpekapasitet, sier Rolf Nordberg, vakthavende brannsjef, til Nettavisen.

- Det er store mengder vann og det er flere områder som er berørt, fortsetter han.

Politiet har også fått inn meldinger om at vannet har skapt problemer. Stort sett dreier det seg om vann i kjellere, tilbakeslag i sluk og kumlokk, og kloakk som kommer opp av toaletter. Inne på Jernbanetorget T-banestasjon fosset vannet nedover trappene, melder VG.

Brannvesen og politiet rykket også ut da det rant vann inn i kjøpesenteret Paleet i Karl Johans gate.

Vannet i veiene førte også til problemer for trafikken mange steder. Aller verst er det ved avkjøringen fra Mosseveien ved Ormsundveien der det er en liten innsjø, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Mosseveien er stengt for personbiler mens det jobbes med å få vannet unna. Det er ventet at det vil ta litt tid før vannet renner unna.

Trikkene fikk også problemer i vannfylte gater. Ruter varsler at det kan bli en del forsinkelser, men at dette vil gå seg til når vannstanden i gatene synker.

Også politiet på Romerike varsler om at det er vanskelige kjøreforhold flere steder på grunn av kraftig regnvær. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag