RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Subsea 7 med gjennombruddskontrakt(Ny)

Sist oppdatert:
DSND-selskapet Subsea 7 har fått sitt gjennombrudd i det vestafrikanske offshoremarkedet med den første større kontrakten. DSND-sjefen kommenterer betydningen overfor iMarkedet
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør i DSND

Verdien på kontrakten er på 19 millioner dollar, og er tildelt av Technip Offshore UK. Technip Offshore er hovedleverandør under en kontrakt til Canadian Natural Resources International om gjelder styrestrenger og flowlines på Baobab-feltet utenfor Elfenbenskysten.

- Dette gir oss en myk start på Vest-Afrika, siden mye av sveisarbeidene og lignende vil foregå i UK. Vi slipper å bygge opp en større base i Vest-Afrika for jobben og skal forholde oss til Technip, sier adm. direktør Magne Kristiansen i DSND til iMarkedet.

Subsea 7, som eies med 50 prosent av DSND, skal forestå installeringen av produksjonsledninger mellom feltet og det flytende produksjonsskipet Espoir.

Kontraktsoppstart er i fjerde kvartal 2004, og vil omfatte Subsea 7-skipene Skandi Navica og Seisranger.

DSND-sjef Magne Kristiansen sa på en presentasjon i slutten av august at Subsea 7 var inne på flere anbud i Vest-Afrika som ventes avgjort de neste månedene.

- Det gjelder fortsatt, dette var en av de kontraktene vi følte oss rimelig sikre på å kunne plukke ned. Mange av anbudene gjelder offshoreinstallasjoner som vil finne sted i andre halvår 2004 og inn i 2005, samtidig så vil det være mye engineeringarbeid i forkant, sier Kristiansen til iMarkedet i dag.

Vest-Afrika er ansett som Subsea 7s viktigste vekstmarked fremover, sa Kristiansen under olje- og offshorekonferanse til Pareto Securities i slutten av august.

- Subsea 7s satsning i Vest-Afrika er av ny dato, vi ansatte en mann med hovedansvar for området for kun 4-5 måneder siden, sier han til iMarkedet onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere