*Nettavisen* Nyheter.

Subsea falt på klatrende børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,4 prosent til 447,32 poeng torsdag, men kursen til oljeserviceselskapet Subsea 7 fikk seg en knekk.

27.09.12 17:52

Selskapet tok opp nesten 3,5 milliarder i lån torsdag, et lån som i fremtiden kan konverteres til aksjer. Flere investorer shortsolgte derfor aksjen for å sikre seg mot fremtidig kursfall, skriver E24. Et shortsalg vil si at man selger en aksje man har lånt men ikke eier, i håp om å kunne kjøpe den tilbake til en lavere pris før lånet skal innfris. Dersom aksjeprisen faller, gir dette gevinst til den som har drevet shortsalg.

Interessen gjorde at Subsea 7 ble den suverent mest omsatte aksjen, med tre ganger så høyt volum som Statoil, og kursen falt med 2,9 prosent.

Også Statoil (-0,2 prosent) og Seadrill (-0,3 prosent) falt torsdag, mens hovedtendensen blant de mest omsatte aksjene var positiv. Best gikk det for Marine Harvest (+2,7 prosent), Aker Solutions (+2,2 prosent) og DNO International (+2,1 prosent). Også DNB og Telenor (begge +1,3 prosent) kunne notere en solid oppgang.

Etter å ha falt merkbart i løpet av halvannen uke, er oljeprisen igjen på vei opp, og et fat nordsjøolje kostet torsdag ettermiddag 111,69 dollar. Amerikansk lettolje ble omsatt for 91,33 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.