*Nettavisen* Nyheter.

Subutex-lege avskiltet

Den omstridte legen Birger Schroll er blitt fratatt legeautorisasjonen fordi han skrev ut Subutex til norske rusmisbrukere på danskebåten.

Den bergenske legen falt i unåde hos Helsetilsynet allerede i 2004 da han mistet retten til å skrive ut såkalte A- og B-preparater. I desember i fjor ble han suspendert da det ble oppdaget at han fortsatte å skrive ut resepter på Subutex til norske rusmisbrukere på arrangerte «Subutex-turer» med danskebåten til Danmark. Nå har han mistet legelisensen også.

- Vi mener at hans virksomhet er uforsvarlig og athan har vist grov mangel på faglig innsikt, sier seniorrådgiver Kristin Cordt-Hansen i Statens Helsetilsyn til Bergens Tidende.

Tilsynet mener Schroll har satt pasientenes liv i fare ved å skrive ut Subutex uten å kontrollere inntaket. Ifølge tilsynet bidrar det til å opprettholde legemiddelavhengighet.

Schroll selv mener han hjelper de narkomane til et bedre liv, og at det er hans moralske og juridiske plikt å gi hjelp. Til tross for at legen nå er avskiltet, vil Danmarksturene fortsette, men med andre leger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.