*Nettavisen* Nyheter.

Subutex-lege avskiltet

Den omstridte legen Birger Schroll er blitt fratatt legeautorisasjonen fordi han skrev ut Subutex til norske rusmisbrukere på danskebåten.

Den bergenske legen falt i unåde hos Helsetilsynet allerede i 2004 da han mistet retten til å skrive ut såkalte A- og B-preparater. I desember i fjor ble han suspendert da det ble oppdaget at han fortsatte å skrive ut resepter på Subutex til norske rusmisbrukere på arrangerte «Subutex-turer» med danskebåten til Danmark. Nå har han mistet legelisensen også.

- Vi mener at hans virksomhet er uforsvarlig og athan har vist grov mangel på faglig innsikt, sier seniorrådgiver Kristin Cordt-Hansen i Statens Helsetilsyn til Bergens Tidende.

Tilsynet mener Schroll har satt pasientenes liv i fare ved å skrive ut Subutex uten å kontrollere inntaket. Ifølge tilsynet bidrar det til å opprettholde legemiddelavhengighet.

Schroll selv mener han hjelper de narkomane til et bedre liv, og at det er hans moralske og juridiske plikt å gi hjelp. Til tross for at legen nå er avskiltet, vil Danmarksturene fortsette, men med andre leger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag